MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe’de yeşil belediyecilik
Maltepe’de yeşil belediyecilik

Kaybettiğimiz sadece toprak değil

 

Maltepe’de yeşil belediyecilik

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Dünya Kuraklık ve Çölleşme ile Mücadele Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı. Kılıç açıklamasında, “Belediye olarak, çevrenin korunması noktasında önemli çalışmalar yapacağız. Gelecek nesillerimize, evlatlarımıza güzel bir dünya bırakabilmek adına, başlatacağımız yeşil belediyeciliğin yaygınlaşması yönünde çaba sarf edeceğiz” dedi.

“KAYBETTİĞİMİZ SADECE TOPRAK DEĞİL”

Toprak olmadan ziraatın yapılamayacağına, hiçbir canlının hayatını idame ettiremeyeceğine, sürdürülebilir bir yaşam için toprağı korumak ve ıslah etmenin önemine vurgu yapan Başkan Kılıç, “Bugün ülkemiz topraklarının takriben yüzde 60’ında şiddetli erozyon ve çölleşme riski bulunmaktadır. Her yıl 500 milyon ton toprağımızı, çölleşmenin en önemli sebeplerinden olan erozyonla kaybetmekteyiz. Kaybedilen sadece toprak değil, 500 bin ton buğday ve 50 milyon ton da su kaybı anlamına gelmekte” diye konuştu.

YEŞİL BELEDİYE, YEŞİL MALTEPE

Maltepe’de uygulanacak “yeşil belediyecilik” konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kılıç, “Toprak kaybı ve çölleşme demek aynı zamanda gıda kaybı ve açlık da demektir. Gelecek nesillere susuzluk ve çölleşme endişesi olmayan bir Türkiye’yi miras bırakmak birinci mesuliyetimizdir. Maltepe’de göreve geldiğimiz günden bu yana, bu konuya oldukça ciddi bir biçimde eğilmekte ve çevre bilinci oluşturmaya çalışmaktayız. Bu kapsamda yeşil belediyecilik anlayışını geliştiriyor ve yenilenebilir enerji kaynaklarını daha faal biçimde kullanabilmek için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

📆 17 Haziran 2014 Salı 11:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR