MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe’den deprem bölgesine yardım
Maltepe’den deprem bölgesine yardım

Maltepe’den deprem bölgesine yardım

Kahramanmaraş’ta meydana gelen, çevre illerde ağır yıkıma ve can kayıplarına neden olan 7.4 şiddetindeki depremden sonra toplanan Maltepe Belediye Meclisi tek yürek oldu. Mecliste konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, ölenlere başsağlığı, yaralılara şifa dilerken deprem bölgesine ulaştırılmak üzere ilçede yardımların toplanmaya başladığını da duyurdu.

Maltepe Belediye Meclisi olağan gündemle toplandı. Toplantıda gündem dün sabaha karşı Kahramanmaraş’ta meydana gelen, 10 ilde ağır yıkıma ve can kayıplarına neden olan 7.4 şiddetindeki depremdi. Belediye Başkanı Ali Kılıç başkanlığında toplanan mecliste CHP, AK Parti ve MHP grupları depremde ölen vatandaşlara rahmet ve başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

MALTEPE ARAMA-KURTARMA BİRİMİ BÖLGEDE

8 maddelik gündemle toplanan Meclis’te maddeler oybirliğiyle kabul edilirken konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Sabah yaşanan deprem başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay’a kadar olan bölgede yıkıma neden oldu, ölümlere neden oldu, yaralanmalara neden oldu. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. İnşallah enkaz altındaki vatandaşlarımız da en kısa sürede kurtarılır. Bir kez daha gördük ki Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı’ndan yerel yönetimlere kadar örgütlü bir yapı içerisinde başı dara düştüğünde dayanışma gösteren bir devlet görünümü sergiledi. Valimiz, kaymakamız, belediyemiz sabahın erken saatlerinde arkadaşlarımızla koordine olduk. Maltepe Belediyesi acil arama kurtarma ekibi çok acil bir şekilde toparlandı ve hemen deprem bölgesine intikal ettiler. İstanbul’da en erken koordine olan ilçe Maltepe Belediyesi oldu. Biliyorsunuz, yaklaşık 2.5 yıldır, AFAD bünyesinde oluşturulan birimde ciddi çalışma, kurs ve programlar yaptık. Her mahallemizde 150-200 civarında gönüllümüz var. Bunların başında da ekibimiz var. Bu ekip yangın ve İzmir depremi gibi değişik yerlerde görev aldılar. İnşallah tez elden yaralarımızı sarar, gerekli tedbirleri alırız.” dedi.

MALTEPE’DEN YARDIM ELİ

Deprem ve can kayıplarıyla ilgili de bilgi veren Kılıç, Maltepe Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ercan Köymen’in vefatıyla ilgili üzüntülerini de dile getirip başsağlığı diledi. Kılıç, vatandaşlara yönelik bir çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Yalçın Kızılay Spor Kompleksi’ni toplanma alanı olarak belirledik. Bir an önce battaniye, bot, ısıtıcı gibi eşyaları burada toplayıp, elzem olan ihtiyaçları deprem bölgelerine ulaştıracağız. Vatandaşlarımızdan bunları bize ulaştırmalarını rica ediyoruz. Bunları hükümetimizin belirlediği toplanma alanlarına göndereceğiz. Vatandaşlarımız lütfen bireysel çalışmalar yapmasın, çünkü bunlar ziyan oluyor. Bu nedenle Bakanlık üzerinden bunları sürdürmeliyiz. Katkı sunacak hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

📆 07 Şubat 2023 Salı 19:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR