MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepeliler siyah tişört giyerek “Soma’yı Unutma” mesajı verdi
Maltepeliler siyah tişört giyerek “Soma’yı Unutma” mesajı verdi

Maltepe Belediyesi’nin geleneksel hale gelen “Halk Buluşmaları”nda bu hafta gündem, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma’daki maden faciası oldu. Başkan Ali Kılıç’a sorunlarını dile getirmek için gelen Maltepeliler, bu facianın unutulmaması için “Soma’yı Unutma” yazılı siyah tişört giydiler. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, belediye personeliyle birlikte siyah tişört giyerek, vatandaşların “Soma Unutulmasın” mesajına destek verdi.   

 

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının üzerinden tam 42 gün geçti. 301 işçinin yaşamını kaybettiği facia ardında gözü yaşlı yüzlerce eş, anne, baba ve çocuk bıraktı. Facianın unutulmaması ve sorumluların biran önce yargı önüne çıkartılması için Maltepe Belediyesi’nin her salı günü gerçekleştirdiği Halk Buluşmaları’nda, sessiz ve anlamlı bir eylem gerçekleştirildi. Kahvaltıyla başlayan ve vatandaşların Belediye Başkanı Ali Kılıç’a sorunlarını dile getirdiği toplantıya katılanlar, üzerinde “Soma’yı Unutma” yazan siyah tişörtler giydi.

 

 
“ÇABUK UNUTUYORUZ”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı konuşmada, “Bundan 42 gün önce, çoluğuna çocuğuna ekmek götürebilmek için yerin metrelerce altında alın teriyle ekmeğini çıkaran maden işçilerimizi kaybettik. Onları analım istedik, Akdeniz toplumları olarak saman alevi gibi parlıyoruz, olaylara hemen tepkiler veriyoruz ancak çabuk unutuyoruz. Soma’da yüzlerce çocuk babasız kaldı. Amacımız, mübarek Ramazan öncesi, Soma’yı unutmamak, o şehitlerimiz ve acılı ailelerin yanında olmak. Ramazan’da da dinimizin vecibesi olarak o insanları unutmayıp, yardım elini onlara uzatmak gerekiyor” dedi.

 

UYUŞTURUCU MERKEZİ KURULUYOR

İmar, çevre, uyuşturucu sorunları, çevre düzenlemesi, ilaçlama gibi konuların ağırlıklı olarak konuşulduğu buluşmada ilaçlama konusunda özeleştiri yapan Başkan Ali Kılıç, “Seçim dolayısıyla bu işler aksadı. Verilen rahatsızlıktan ötürü belediyemiz adına hemşerilerimizden özür diliyorum. Sorun en kısa sürede çözülecek” açıklamasında bulunarak, uyuşturucu konusunda belediye bünyesinde, yurtdışında da örnekleri bulunan bir merkez kurulacağını belitti.

Kılıç, ayrıca “Halk Buluşmaları”nın sonuncusunu düzenlediklerini açıklayarak, bundan sonra halkla eylül ayından itibaren mahallelerde bir araya gelineceğini bir kez daha yineledi. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı buluşma, Soma anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

📆 24 Haziran 2014 Salı 12:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR