MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
Maltepe’nin melekleri

Maltepe Belediyesi, sokağa terk edilen 3 köpeği belediye bünyesinde faaliyet yürüten Arama-Kurtarma Müdürlüğü arama kurtarma çalışmaları için eğitime aldı. Köpeklerin eğitim çalışması sırasında eğitmenlerini dinlerken çekilen fotoğraf karesi, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

 

Maltepe’de sokağa terk edilen 3 köpek, Maltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Arama-Kurtarma Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Sorumlusu Umur Zamanoğlu tarafından verilen eğitimin, MM1, MM2, MM3 (Maltepe’nin Melekleri) adı verilen köpekler tarafından büyük bir ciddiyetle dinlemesi dikkat çekti.

 

Köpeklerin eğitim çalışması sırasında çekilen fotoğrafı, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Maltepe Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraf kısa sürede paylaşım rekoru kırarken, çok sayıda kullanıcı köpeklerin eğitim çalışmasına duydukları hayranlığı dile getirdi.

 

33 KİŞİLİK EKİP

 

Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Müdürlüğü Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye olarak deprem, sel, yangın gibi afetlere karadan, denizden ve havadan müdahale edebilecek, tam donanımlı bir arama kurtarma ekibi kurduklarını belirterek, “30 kişiden oluşan bu ekibimiz içerisine, kısa bir süre önce sokakta yaşayan 3 köpeği de dahil ettik. Bakımları yapıldı. Şu anda arama kurtarma çalışmaları için özel bir eğitim alıyorlar” dedi.

 

HAVADA, KARADA, DENİZDE

 

Maltepe Belediyesi bünyesinde kurulan ve 30 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, afetler dışında trafik kazaları gibi olaylara da anında müdahale edebiliyor.  400 beygir gücünde 4 bot ve 1 adet tam donanımlı helikoptere de sahip bulunan Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Müdürlüğü ekibi içerisinde, denizde yaşanabilecek olaylara karşı 3 balık kadın da görev yapıyor.  Havada, karada ve denizde olası facia ve olaylara karşı anında müdahale edebilecek yeterliliğe sahip arama-kurtarma timleri, acil durumlara karşı 24 saat süreyle görev yapıyor.

 

 

📆 23 Ocak 2015 Cuma 12:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR