MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum, Yaşamın İçinden » Matematik öğretmeni Atakan Al’dan ”YKS” öncesi
Matematik öğretmeni Atakan Al’dan ”YKS” öncesi

Sevgili genç kardeşim,

Bu hafta sonu, uzun süredir büyük bir heyecan ve umutla hazırlandığın YKS’ye gireceksin. 

Eğitim hayatın boyunca edindiğin bilgi birikimi ile mümkün olanın en iyisini yapmak üzere hazırlandığın bu sınavı, hayatının dönüm noktası olarak gördüğünü biliyorum. Evet belki istediğin üniversiteye girmek için bu sınav çok önemli fakat sen de çok önemlisin, bunu sakın unutma! 



Sınav istediğin gibi gitmezse kendine şunu sor: ”Sen elinden geleni yaptın mı?” Cevabın “Evet” olduğunu duyar gibiyim. Saatlerce ders çalıştın, soru bankaları bitirdin, denemeler çözdün. En önemlisi de dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine rağmen yılmadan, usanmadan dirsek çürüttün. Bu yüzden hakkını alacağından eminim. 
Sınav hayatta başarılı olmanın tek yolu değildir. Evet, sınav önemli fakat geleceğini belirleyemeyecek. Sınav başarıya ve mutluluğa giden yoldaki seçeneklerden sadece biridir, tek seçenek değildir. Sınavı kazanamasan da farklı alanlarda mutlu ve başarılı olabilirsin. Sınav; ilgi, yetenek ve çalışma alışkanlıklarıyla kazandığın bilgileri ölçme sınavıdır; kişilik testi değildir; bu yüzden sınav sonucu iyi ya da kötü olduğunu göstermez. 


Sınava iyi hazırlan. Uykunu iyi al. Sınavdan önce olumlu düşün ve gevşeme egzersizleri yap. Sınava karnın aç girme. Yapamadığın sorularda çok zaman kaybetme, atla. Sınav sonu kalan vaktinde atladığın sorulara geri dön.  Sınavda yorulursan ve kaygın artarsa kısa bir mola ver ve derin nefes al.


Elinden geleni yapacağın, her soruyu dikkatli okuyup işaretleyeceğin, sınav sırasında “acaba”yı düşünmek ya da “keşke” demek yerine; sınava odaklanmayı tercih ettiğin için, sınav öncesi güçlü olduğunu gösterdiğin ve sınav anında da güçlü olacağına inandığın için ve bu hayatta en önemli şeyin sağlığın olduğunu fark ettiğin için seni şimdiden tebrik ediyorum. 

Unutma ki sen; ailen, öğretmenlerin ve bizim için çok değerlisin. Ancak asıl olan hayat sınavında nasıl bir insan olacağındır. 

Sen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi: hem sporcu, hem çevik, hem de ahlaklı olmalısın. İlimin en hakiki mürşit olduğunu unutmamalı ve buna göre çalışmalısın. Sen birinci vazifenin Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet korumak ve müdafaa etmek olduğunu bilmelisin! 

Bu şanlı yolda canını ortaya koymuş şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, gazi ve şehit ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle gazi ve şehit evlatlarının matematik eğitimlerini ücretsiz olarak üstlendiğimi belirtmek istiyorum.

Yolun ve bahtın açık olsun sevgili kardeşim. Ömrün boyunca ilim, irfan yolunda yürüyen, vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olman dileğiyle..



Değerli Velilerim,

Sınava hazırlık sürecinde çocuklarınızın en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi aile desteğidir. Sınavı kazanamadığında yaşayacaklarını bir ceza gibi göstermeyin. Çocuğunuzu hiçbir zaman başka çocuklarla kıyaslamayın. Çocuğunuzu takdir edin, başarılarını ödüllendirin. Ders dışında da kendine zaman ayırmasına teşvikte bulunun. Gücünü fark etmesini sağlayın. Çocuğunuza ne olursa olsun onu sevdiğinizi hissettirin. Hatalarından ders almasına yardımcı olun.

Başarı dileklerimle..

Matematik Öğretmeni

   Atakan AL

Galeri
📆 24 Haziran 2021 Perşembe 21:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR