MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ”MATEMİ LOKMA İFTARLARI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR..”
”MATEMİ LOKMA İFTARLARI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR..”

Muharrem ayının 4. gününde Kartal Cem Evi Vakfında (Matemi Lokma )iftarları devam ediyor.

BU SOFRA AYNI ACILARI YAŞAYAN , AYNI HÜZÜNLE YOĞRULAN İNSANLARIN BULUŞTUĞU SOFRADIR.

Kartal Belediyesinin Muharrem Ayı boyunca  Matemi Lokma İftarlarını düzenlediği ve bununla birlikte Hayırsever vatandaşlarında katkısıyla Lokma İftarları , verilmekte ,Muharrem İftarında Cem Evi Vakfına gelen gönüllü vatandaşlarda İftar boyunca oruç tutan vatandaşlara yemekleri dağıtarak yardımda bulunuyorlar..Kartal Cem Evi Vakfı dedesi,Mustafa Düzgün’ün sofra duasıyla başlayan Matemi Lokma İftarları ,birlik ve beraberlik içerisinde ,başlıyor. Matemi Lokma iftarlarında lokma sahipleride Lokma iftarlarına destek oluyor.Muharrem Ayının 4. gününde  Matemi Lokma  İftarına destek sunanlar;Kartal Belediyesi,Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki dönem kadın kolu Başkan adayı Özlem Bulut ,Amasya Uygur Kars Derneği ve Aziz Taşözü Allah kabul etsin..

MUHARREM SOHBETLERİ

Oruçlarını açan Alevi Vatandaşlar Cem Evi dergahında muharrem sohbetleri gerçekleştiriyor.
Kartal Cem Evi Vakfı dedesi Mustafa Düzgün Muharrem Ayının önemine değinerek birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyor..

Muharrem iftarına ;Kartal Cem Evi Vakfı Başkanı Selamı Sarıtaş,Cem Evi Vakfı Dedesi Mustafa Düzgün ,Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki dönem Millet Vekili Adayı Nurettin Sarıbal,Cem Evi Vakfı Kadın Kolu başkanı Hatice Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi eski İlçe Yöneticisi Sevim Erdoğan,Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolu Başkan Adaylarından Şenay Yavuzbilge,CHP Kartal İlçe Yöneticisi Kıymet  Aydın,Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki  dönem Kadın kolları yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı..

 

Ahlak ve insanlık değerlerinin kalplere daha anlamlı ve önemli olarak yerleşmesini ve kökleşmesini sağlayan Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in taşıdığı tarihsel onura hürmet ederek, bu hatırlatmanın hayırlara vesile olmasını kin, nefret yerine, dostluk, kardeşlik ve sevgi duygularının yeşermesini dilerim. Sözün özü bu yaraları tedavi edecek, onaracak, düzeltecek, tıkanan kalp ve gönül yollarını açacak çağrılara ve gönül kandillerini yakacak, söz ve davranişlara toplumca ihtiyacımız var. Ne mutlu bu duyarlılığı gösterenlere derken, Muharrem Ayının sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu ayrımcılığın olmadığı bir dünyada birlik ,beraberlik,barış,huzur ve mutluluk getirmesi dileklerimizle.Matemi Lokma sahiplerinin Lokmasının Allah’tan kabul olmasını dileriz…

HABER FOTO:NURAY YILMAZ

 

Galeri
📆 24 Eylül 2017 Pazar 22:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR