MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » MEDYA OKURYAZARLIĞI VE EKRAN BAĞIMLILIĞIYLA BAŞ ETME SÖYLEŞİLERİ BAŞLADI
MEDYA OKURYAZARLIĞI VE EKRAN BAĞIMLILIĞIYLA BAŞ ETME SÖYLEŞİLERİ BAŞLADI

Kartal Belediyesi ve Kırıntı dergisinin işbirliği ile Kartal’da liselerde verilen “Medya okuryazarlığı ve ekran bağımlılığıyla baş etme- Kitapla barışma” söyleşilerinin ilki Kartal DİSK Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde gerçekleşti.

 

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in de katıldığı etkinlikte panelist Ferhat Özen, Türkiye’de okuma alışkanlığı,(neden okumuyoruz, neden okumalıyız, nasıl okumalıyız neler okumalıyız?) bizi kitaplar kurtarır ve okuma araştırmaları konulu konuşmasında ülkemizde yetişen değerler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim üzerine çalışmalarından örnekler verdi.  Teknolojik gelişmelerle oluşan sorunlara değindi.

 

Kütüphane ve kitap konusunda görsellerle yaptığı sunumda Nevşehir’de eşeksırtında köylere kitap götürerek halkın bilgilenmesine katkıda bulunan ve “Merkepli Kütüphaneci” lakabıyla tanınan Mustafa Güzelgöz’ü anlattı. “Merkepli kütüphaneci” Güzelgöz, merkezi ABD’de bulunan The Lane Eryant Internatıonal Volunteer Citation tarafından 1963 yılında düzenlenen ve 77 ülkeden adayların bulunduğu yarışmada, eğitime yaptığı katkılardan dolayı dünya birinciliğine layık görüldüğünü söyledi.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün 3994 kitap okuduğunu, harf devrimi, halk odaları halkevleri ile toplumsal okuma oranın yükseltilmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti. Türklerin ortaçağ karanlığında Avrupa’dan önce eğitim ve kültüre yöneldiğini de söyledi. Kırıntı Dergisi sahibi Osman Ünal’ın da katıldığı toplantıda konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başkan seçildiği günden beri uygulanan sosyal projelerden örnekler verdi. Bilgi, bilim, beceri, üretim, eğitim, kültür ve sanatın bütünlük içindeki önemine değinen Gürer, Kartal’da belediyenin yaptığı geç Roma, erken Bizans dönemine ait bilimsel kazı, sosyal tesisler, kültür ve sanat etkinlikleri, çevre ve yeşil alan çalışmaları gibi konuları da ayrıntılı olarak anlattı. Belediyenin resmi internet sitesi olan www.kartal.bel.tr’den belediye etkinlik ve çalışmalarının izlenmesini önerdi.  Gürer, Mustafa Kemal Atatürk’ün okuduğu kitapların Anıtkabir Müzesi’nde örneklerinin sergilendiğini ve orada satır aralarında bazı yerleri çizdiğinin de görüleceğini belirtip Atatürk’ün bilim ve bilgiyi sahiplenerek, eğitimin iyi olması, ülkenin değerlerinin korunması, geliştirilmesi, öğrenilmesi adına yaptığı çalışmalarla Cumhuriyetin kurulmasının sağlandığını sözlerine ekledi.

📆 05 Mart 2015 Perşembe 10:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR