MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Magazin, Manşet, Toplum » Megastar isyan etti
Megastar isyan etti

Ünlü şarkıcı Tarkan Türkiye’nin en büyük ayıbının kadınların uğradığı şiddet ve ayrımcılık olduğunu söyledi.
Türkiye’nin en büyük ayıbının kadınların uğradığı şiddet ve ayrımcılık olduğunu söyleyen ünlü şarkıcı Tarkan, “Kadını koruyan yeni yasal düzenlemeler yapılana kadar kadının yanında olmaya, onunla birlikte mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Megastar Tarkan, Türkiye’de her üç kadından birinin erkeklerin fiziksel şiddetine maruz kaldığını ifade etti. Tarkan, “Resmi rakamlara göre, son 10 yılda işlenen kadın cinayetleri yüzde 1400 artış göstermiş. Sadece geçen yıl Türkiye’de cinayete kurban giden kadın sayısı 842… Erkekler tarafından şiddete maruz kalan kadın sayısı ise 28.000… Yaşadıkları saldırılar karşısında devletten koruma talebinde bulunan kadınların yüzde 70’ inin ve korktuğu için sesini duyuramayan yüz binlerce kadının yardım çığlıkları karşılıksız kalıyor. Kadınlar, çaresizliklerine mahkum olup şiddet görmeye devam ediyor ve öldürülüyorlar.

UTANÇ VERİCİ

Hepimizin bu utanç verici tablo karşısında kadınlar için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerektiğine inanıyorum ama bireysel çabalarımızın yeterli olmayacağını da biliyorum. Kadının ızdırabı, onu ve haklarını koruyan yeni yasal düzenlemelerin yapılıp uygulanması, işlenen bu suçların cezasız bırakılmaması; toplumun eğitilmesi ve özellikle erkek egemen anlayışında bir zihin dönüşümünün gerçekleşmesi, kadının birçok alanda erkeklerle birlikte eşit oranda temsil edilmesi, eşit haklara sahip olması ve ekonomik özgürlüğünü kazanmasıyla dinecektir” açıklamasında bulundu.

“8 MART ACILARLA DOLU…”

Bu sorunun Türkiye’nin en büyük ayıbı olduğunu ve acil olarak çözülmesi gerektiğini anlatan ünlü şarkıcı, “Ben bunları daha önce de söyledim ve hep söyleyeceğim.. Sadece söylemekle de kalmayıp kadını koruyan yeni yasal düzenlemeler yapılana kadar kadının yanında olmaya, onunla birlikte mücadele etmeye devam edeceğim…Bu topraklarda kadının dramı bitmediği sürece 8 Mart acılarla yüklü bir gün olmaya devam edecek, kutladığımız değil yas tuttuğumuz bir gün olacaktır” dedi.

Etiketler: , ,
📆 08 Mart 2014 Cumartesi 11:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR