MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » MEHMET ALİ BÜKLÜ MEZARI BAŞINDA ANILDI
MEHMET ALİ BÜKLÜ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Kartal’ın eski Belediye Başkanlarından merhum Mehmet Ali Büklü, vefatının 20. yılında, Soğanlık Mezarlığı’nda bulunan kabri başında yapılan törenle anıldı.

 

 

1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı görevi yapan Mehmet Ali Büklü,  Belediye Başkanlıkları süresince ilkeli, demokrat ve sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok ilke imza atmıştı. Halkçı, çağdaş belediyecilik anlayışını, hizmet verdiği birçok alanda hayata geçiren Büklü, kültür sanat atölyelerinden sabit halk pazarlarına, uluslararası festivallerden kreşlere, kütüphanelere dek Kartal’da hümanist, demokrat, çağdaş belediyecilik uygulamalarının öncüsü olmuştu.

 

Emekli din görevlisi Vedat Özbaş’ın okuduğu Kuran’ı Kerim ve Cemevi dedesi Mustafa Düzgün’ün yaptığı dualarla gerçekleşen anma törenine, il dışındaki önemli programı nedeniyle katılamayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü temsilen, Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Mehmet Ali Büklü’nün ailesi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Feyyaz Kaynak, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Mustafa Fehmi Okay, CHP Kartal İlçe Yönetimi, Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, CHP Kartal Belediye Meclisi Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerinin yöneticileri, Mahalle Muhtarları, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Erzincan Tanyeri Derneği ve Avcılar Köyü Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Kartal Belediyesi çalışanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Mehmet Ali Büklü’nün yaşamı ve hizmet anlayışı, kabri başındaki tüm yakınlarıyla ve dostlarıyla birlikte anıldı.
3e2c483d-937d-4d6f-8b92-a5f87ed7221d

 

“Türkiye’ye Örnek Belediyeciliği Getirdi”

Kartal Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Mehmet Ali Büklü’yü anma töreninde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e vekâleten yaptığı konuşmada, “ Değerli ağabeyimiz Mehmet Ali Büklü’nün hayatının hangi evrelerden geçtiğini, bir film şeridi gibi bir kez daha hatırladık. Büklü, önce bir köy entitüsünden mezun oluyor. Bir köy çocuğunun köyleri aydınlatacağının güzel bir örneği oluyor. Geri kalmış bir ülkenin makus talihini yenmek için; eğitimle, üretimle, aydınlanmayla, sosyo ekonomik mücadeleyle öğretmenlik hayatına başlıyor. Onunla yetinmiyor, Ankara’da Hukuk fakültesini bitiriyor ve hukuksuzluğun hüküm sürdüğü o zor yıllarda Sayın Büklü, en ön saflarda yer alıyor. Onunla da yetinmiyor, yerel yönetimlerde Kartal gibi köklü bir ilçede, büyük, tarihi bir ilçede ve 1877 yılında belediyeciliği kuran Yasin Ağa’dan bu yana devam eden Kartal Belediyesi’nde adından söz ettiriyor. Büklü, öyle bir kent yöneticiliği yapıyor ki belediyeciliğin sadece dört duvar arasında değil, halkın içine çıkıp halkla beraber çözüm üreterek yapılacağını gösteriyor.

 

 

Büklü, ilçesinin dışında, İstanbul’daki belediyelere, Türkiye’deki belediyelere örnek oluyor.

 

Onunla da kalmıyor, bütün alıntılarda, makalelerde Büklü’den söz ediliyor. Yaptığı tüm çalışmalarda ve gösterdiği belediyecilik anlayışında; halktan kopuk, halktan ayrı, ötekileştirici anlayışları bir tarafa koyuyor ve kentini halkıyla beraber yöneterek tüm Kartal’ın Belediye Başkanı oluyor. Başkan Büklü o kadar güzel işler yapıyor ki yurt dışına açılıyor ve yurt dışından aldığı kaynaklarla Türkiye’ye örnek belediyeciliği getiriyor. Bizler, Türkiye de ilk defa belediye otobüsünde kadın şoförü Mehmet Ali Büklü zamanında gördük. Kurduğu şirketlerle beraber halk pazarlarını ondan gördük, onunla beraber tanıdık. Bu kadar güzel bir insanı anmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Başkanımız Sayın Altınok Öz, Kartal’ın en güzel yerlerinden biri olan Esentepe Mahallesi’nde, içinde birçok sosyal aktiviteyi bulunduran parka onun adını verdi.

 

Mehmet Ali Büklü için yeterli mi?

Tabi ki yeterli değil. Ancak bizler, Mehmet Ali Büklü Belediyesi’nde çalıştığımızı, Büklü’nün bize önder olduğunu, onun ışığında yürüdüğümüzü hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Başkanımız Altınok Öz de bizlerle yaptığı her toplantıda, ‘Büklü bizim önderimizdir, ölümsüzdür, içimizdedir, yaşıyordur, yaşatacağız ve yaşatmaya da devam edeceğiz’ demiştir. Rahmetli Büklü’yü, bugün hep birlikte andığımız, ilçe dışından ve içinden gelen herkese teşekkür ediyor, eşine, çocuklarına ve yakınlarına sağlıklı bir yaşam diliyorum. Sayın Büklü, sizi hiçbir zaman unutmayacağız. Önünüzde saygıyla eğiliyorum. Bize rehber ve örnek olduğunuz için teşekkürler. Nurlar içinde yat, mekanın cennet, ruhun şad olsun” dedi.

 

Merhum Mehmet Ali Büklü’nün mezarı başında yapılan anmanın ardından törene katılanlara, Kartal Belediyesi tarafından lokum ikram edildi.

df16371d-2b95-40c2-8f5d-70c763848c33

 

 

Galeri
📆 17 Aralık 2015 Perşembe 08:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR