MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » MEHMET ALİ BÜKLÜ MEZARI BAŞINDA ANILDI
MEHMET ALİ BÜKLÜ MEZARI BAŞINDA ANILDI
Kartal’ın eski Belediye Başkanlarından merhum Mehmet Ali Büklü, vefatının 21. yılında, Soğanlık Mezarlığı’ndaki kabri başında yapılan törenle anıldı. 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı görevi yapan Mehmet Ali Büklü,  Belediye Başkanlıkları süresince ilkeli, demokrat ve sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok ilke imza atmıştı. Halkçı, çağdaş belediyecilik anlayışını, hizmet verdiği birçok alanda hayata geçiren Büklü, kültür sanat atölyelerinden sabit halk pazarlarına, uluslararası festivallerden kreşlere, kütüphanelere dek Kartal’da hümanist, demokrat, çağdaş belediyecilik uygulamalarının öncüsü olmuştu.

Kartal Soğanlık Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreni, emekli din görevlisi Vedat Özbaş’ın okuduğu Kuran’ı Kerim ve Cemevi dedesi Mustafa Düzgün’ün yaptığı dualarla başladı. Anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcıları, Mehmet Ali Büklü’nün ailesi, CHP Kartal İlçe Yönetimi, CHP Kartal Belediye Meclisi üyeleri, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, mahalle muhtarları, Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimi, Erzincan Tanyeri Derneği ve Avcılar Köyü Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Kartal Belediyesi çalışanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Mehmet Ali Büklü’nün yaşamı ve hizmet anlayışı, kabri başındaki tüm yakınlarıyla ve dostlarıyla birlikte anıldı.

“Türkiye’ye Örnek Belediyeciliği Getirdi”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, törende yaptığı konuşmasına merhum Mehmet Ali Büklü’yü anmaya gelen herkese teşekkür ederek başladı. Başkan Altınok Öz sözlerine şöyle devam etti: “Mehmet Ali Büklü’nün adını anmaya, yaşatmaya devam edeceğiz. Büyük Atatürk’ün söylediği gibi -Mazide muktedirken bütün gücüyle çalışmış olanlara minnet duygusu duymayan milletin ayakta durması mümkün değildir.- Bu düşünceyle bu güzel hizmetleri veren insana insanlık görevini yapmak üzere buradayız. Düşünün, bundan 20 – 30 yıl önce otobüs şoförü kadındı. Kartal’daki halk ekmeğim, Türkiye’nin çeşitli yerlerine gittiği gibi Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’ne de gitti. Demek ki çok doğru işler yapmış. İşte o adı yaşatmak bizim görevimiz. Büklü’nün adına yapmış olduğumuz parkın içinde – ki açılışta sözünü vermiştik –  hem kaykay pistini hem de buz pistini tamamladık, açtık, çalışıyor. Gençlerimiz orada bu spordan yararlanıyor. Bu kadar ileriyi görüp sosyal belediyecilik anlamında güzel işler yapan Mehmet Ali Büklü dönemine bakıyoruz. Bir de bugün geldiğimiz noktaya bakıyoruz. Hangi noktaya bakacağız? Kütahya Belediyesi’nin yayımlamış olduğu kitapçığa bakacağız. Bir kadın nasıl mutlu edilir? Yerel yönetim bunun kitabını yazıyor. Maalesef Türkiye doğru yolda değil gibi görünüyor. Hem içerde hem de dışarıda. Bizim refaha ulaşmamızın ve iç barışı sağlamamızın tek yolu Mehmet Ali Büklü’lerin yürüdüğü, Atatürk’ün çizdiği fikri hür, vicdanı hür, çağdaş, laik, demokratik sistemden geçiyor. Dolayısıyla biz bunları algıladık, ona uygun şekilde yürümeye çalışıyoruz.”

Merhum Mehmet Ali Büklü’nün mezarı başında yapılan anmanın ardından törene katılanlara, Kartal Belediyesi tarafından lokum ikram edildi.

📆 17 Aralık 2016 Cumartesi 22:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR