MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Mehmet Ali Büklü’ye Duygusal Anma Gecesi
Mehmet Ali Büklü’ye Duygusal Anma Gecesi

Kartal Eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü için ölümünün 18. yılında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde de bir anma gecesi düzenlendi.

 

 

Geceye Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Mehmet Ali Büklü’nün eşi Bülbin Büklü ve çocukları, Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda Kartallı katıldı.

 

 

Mehmet Ali Büklü’nün o dönem birlikte mesai yapan arkadaşlarından Kültür Müdürü Metin Gökyokuş, Halkla İlişkiler Müdürü Abdullah Özcan, Başkan Yardımcısı Celal Ülgen, Büklü ile ilgili duygularını, düşüncelerini ve anılarını dostlarıyla paylaştılar.

 

 

Kartal’da 1975 – 1980 ve 1989 – 1994 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yapan Mehmet Ali Büklü, Kartal’da çağdaş belediyecilik anlayışıyla hizmet vermiş ve birçok alanda ilkleri hayata geçirmişti.

 

 

Seni anmak boynumuzun borcu”

 

 

Mehmet Ali Büklü’nün anma gecesinde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,Bizler mesleğimizi usta-çırak ilişkisiyle yapan insanlarız. Belediye Başkanı olunca ‘Bu Belediye Başkanı kimdir, ne iş yapmıştır?’ dedim. Kartal’ın geçmiş belediye başkanlarını ve nerede hata yaptıklarını bileyim ki ona göre biz de yolumuzu çizelim dedik. Eskişehir’e gittim. Yılmaz Büyükerşen’in yaptıklarından gurur duydum. Ama arkasında bir üniversite var. Arkasında projeyi usta-çırak ilişkisiyle yapan bir ekip var. Büklü; ileriyi görmüş, bir sürü proje geliştirip uygulamış. Büklü’nün mesai arkadaşları gayet güzel projelerden bahsetti. Ancak Mehmet Ali Büklü bir tek yerde hata yapmış. Çok duygusalmış. İnancı ve eğitimi gereği çok güzel yaşamış. Ne yapmış? İncinmiş ama incitmemiş. Bu kolay değil. Hacıbektaş’ın o sözlerini aldın ama ona göre yaşamak çok kolay değil. Çok incinmiş ama incitmemeye çalışmış ve incitmemiş. Benim iyi bir rehberim oldu. Yaptıklarıyla, düşünceleriyle, davranışlarıyla ve insanlığınla nur içinde yat. Bana çok önemli bir yerel yönetici olarak katkıda bulundun. Sağolasın. Seni anmak bizim boynumuzun borcu oldu.

Dolayısıyla inşallah bundan sonra Büklü adı ile anıları, herkes kendisinde olan anıları ortaya koyar, yerel yönetim adına veya meslek adına onlar derlenir toplanır” diye konuştu.

 

 

Büklü’yü kitaplaştıralım”

 

 

Mehmet Ali Büklü’nün hatırasını yaşatmak için bir kitap önerisinde bulunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “2009’dan beri yaptığımız bütün site dönüşüm toplantıları; plancılar, sosyologlar, yerel yöneticilere rehber olsun diye bir kitapçık hazırladım. Yerel yöneticiler için önemli bir rehber olacak. Bir yerel yöneticinin yani Büklü’nün yaşam dilimlerini de yan yana getirelim. Benim de duyarak sorarak öğrendiğim Büklü’yü kitaplaştıralım ve yerel yöneticilere sunalım. Ailesine, dostlarına, arkadaşlarına hoş geldiniz diyorum. Büklü’yü, huzurunuzda, bir rehberim olarak sevgiyle, saygıyla anıyorum. Sevgili meslektaşım, ağabeyim Büklü, Kartal’ı seviyordu, biz de Kartal’ı sevdiğimizi söylüyoruz” diye konuştu.

 

 

Konuşmanın ardından Mehmet Ali Büklü’nün oğlu Bülent Büklü, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ailesi adına çiçek takdim etti. Daha sonra Kartal Türk Halk Müziği

Topluluğu, Erzincan yöresine ait birçok türkü seslendirerek katılanlara güzel bir anma gecesi yaşattı.

 

 

📆 20 Aralık 2013 Cuma 12:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR