MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Manşet, Toplum » Melekler, melekler için dua etti.
Melekler, melekler için dua etti.

İnsanlık nöbetini çocuklar devraldı

Muhammed, Esma, Rabia, Tahir, Hasan ve diğerleri… İnsanlık nöbetini dün akşam çocuklar devraldı.
Suriye’deki savaşta kimyasal silahlarla katledilen bebeklerin, çocukların görüntüleri yürekleri dağladı. Minik bedenlerin ölüm anlarının videoları  ekranlara, gazete sayfalarına yansıyınca minikler de bu vahşete tanık oldu. Odalar dolusu çocuğun masal kahramanları, oyuncak ayılarıyla değil de buz kalıplarıyla uyuduklarını gördüler. Çocuk kurbanlardan geriye cansız bedenlerine son kez giymiş oldukları elbiselerindeki çizgi film karakterlerinin gülümsemesi kaldı.
İşte bu yüzden İstanbullu çocuklar, evde oyun oynamak, çocuk kanallarını izlemek yerine aileleriyle birlikte Saraçhane’nin yolunu tuttu. Saraçhane’de İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin gençlik kolu Genç Hareket’in öncülüğünde haftalardır devam eden insanlık nöbetini dün akşam çocuklar devraldı.
Muhammed, Esma, Rabia, Tahir, Hasan ve diğerleri, isimlerini bile bilmediği kardeşleri için dualar okudu. Katliamların durması için Allah’a yalvardılar. Sadece Suriye değil savaşların sürdüğü, çocukların katledildiği ülkelerin bayraklarını taşıyan 5-6 yaşındaki çocuklar, tüm dünyada çocuklar için huzur istedi.
Çocukların anlamlı nöbeti bittiğinde Birleşmiş Milletler’deki duyarsız amcaları henüz Şam’a hareket etmemişti bile. Bir oda dolusu çocuğun inceleme bitene kadar bedenlerinin bozulmaması için minicik ellerine tutuşturulan buz kalıpları ise insanlıkla birlikte eriyordu.

📆 24 Ağustos 2013 Cumartesi 16:58   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR