MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Mevlana’nın Vuslat Gecesi Bu Yıl Yine İstanbul’da
Mevlana’nın Vuslat Gecesi Bu Yıl Yine İstanbul’da

İstanbul, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 740. ölüm yıl dönümü olan Şeb-i Arus törenlerine ikinci kez ev sahipliği yapıyor.
Geçen yıl geniş katılımla ilki düzenlenen Şeb-i Arus İstanbul etkinliklerinin ikincisi bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 13 Aralık Cuma akşamı Ülker Sports Arena’da gerçekleştiriliyor. AdStation tarafından Tokhayder (Tokad-i Hayreddin, Sürmeli Muhiddin, Ahmet Bolevi Tasavvuf Yolu Derneği) himayesinde düzenlenen gece, Ertem Şener’in takdim ve sunumunun ardından tasavvuf musikisinin usta ismi Sami Savni Özer’in, Şeb-i Arus ve Mevlana üzerine tasavvuf musikisi konseri ile devam edecek. Ünlü sanatçılar Alişan ve Kutsi’nin de Sami Özer’e ilahi düetleriyle eşlik edeceği gece, Mevlevi Ayin-i Şerifi ve sema gösterisi ile de son bulacak.
Yaşamını, “Hamdım, piştim, yandım” sözleriyle özetleyen tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin “Şeb-i Arus” yani “düğün gecesi” olarak nitelediği ölümü vesilesiyle Konya’da düzenlenen törenlere dünyanın dört bir yanından gelen yoğun ziyaretçi talebi, törenleri İstanbul’a taşımıştı. Her yıl aralık ayında sema ayini ve dualar eşliğinde kutlanan Şeb-i Arus, Mevlana Hazretlerinin Allah’a kavuştuğu büyük gün olarak anılıyor. “Ben öldükten sonra mezarımı yerlerde aramayın. Ben ariflerin gönlündeyim” diyen Mevlana’yı anmak ve anlamak adına gerçekleştirilen tören, 13 Aralık Cuma akşamı düzenlenecek.

İSTANBUL (İHA)

Etiketler: , ,
📆 04 Aralık 2013 Çarşamba 12:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR