MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Mevlana’yla Kilise’de İlahi Vuslat…
Mevlana’yla Kilise’de İlahi Vuslat…

 

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu: “Mevlana’nın felsefesine daha çok özen göstermek gerekiyor.”

 

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölüm yıl dönümü olan, 17 Aralık gününü içine alan Şeb-i Arus törenleri, Büyükada San Pasifico Latin Katolik Kilisesi’nde, semazenler eşliğinde, ilahilerle kutlandı.

 

Mevlana’nın 740. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Revnak Kadın Tasavvuf Müziği Topluluğu ilahiler söyledi.

 

Etkinlik öncesi konuşma yapan Adalar Belediye Başkanı Dr. MustafaFarsakoğlu, geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğinin kilisede düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, bunun bir benzerinin olmadığını dile getirdi.

 

Hz Mevlana’nın her hangi bir kitleye ve topluluğa ait olamadığını ifade eden Farsakoğlu, “Bu kutsal mekanda böylesine anlamlı bir buluşmayı gerçekleştirmek benzersiz bir duygu. 4 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğe ev sahipliği yaptıkları, bu mekanı bize tahsis ettikleri için kilise yönetimine teşekkür borçluyuz. Hz. Mevlana evrensel bir değerdir. Önemli olan insanlığa mal olmuş böyle değerlerin öğretilerini gündeme getirerek dostluğu, sevgiyi ve barışı kalıcı hale getirmektir. Mevlana’nın felsefesine daha çok özen göstermek gerekiyor. Farklılık olmayan yerde zenginlik yoktur. Değer ve farklılıklarımızla birlikte yaşama anlayışımızı sadece sözle değil, davranışlarımızla da göstermek zorundayız. ” dedi.

 

 

Etiketler: , , ,
📆 19 Aralık 2013 Perşembe 11:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR