MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » M’Expo için ilk imza esnaflardan
M’Expo için ilk imza esnaflardan

Maltepe’de yapılması planlanan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi (M’Expo) projesi için başlatılan imza kampanyasına start verildi.

 

 

Fuar merkezi için ilk imzaları Maltepe Kapalıçarşı esnafları attı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Hedefimiz 500 bin imza. Ayrıca seçimler de yaklaşıyor. Maltepe’yi; ‘M’Expo’ya destek yoksa oy da yok’ afişleriyle donatıp, tüm siyasi partilere çağrıda bulunacağız” dedi.

 

Maltepe Kapalıçarşı esnafıyla kahvaltıda bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo için imza kampanyasını da başlattı. Başkan Kılıç, “Maltepe, Kartal ile Kadıköy arasına sıkışmış, ne turizm potansiyeli, ne sanayi potansiyeli olan bir ilçe. Burayı kalkındırmak gerekiyor. Bunun için bir projemiz var. Bu proje ne Maltepe Belediyesi’nin ne de Ali Kılıç’ın projesi. Bu proje, sizlerin, bütün Maltepelilerin projesi. Bugün burada sizlerin desteğini almak istiyorum. Bu anlamda bir imza projesi başlatıyoruz. M’Expo hayali gerçekleşirse bütün esnaflarımızın yüzü gülecek” dedi.

 

25 BİN KİŞİYE İŞ

M’Expo projesi hakkında katılımcıları bilgilendirerek konuşmasına devam eden Kılıç, şöyle konuştu:

“Toplamda 900 milyon avroya mal olacak bu projede golf sahaları ve kongre merkezleri de yer alacak. Sizlerin destek vermesini bekliyoruz. Buraya iş adamları gelecek, esnafımız kazanacak, Maltepeli kazanacak. Maltepe cazibe merkezi haline gelecek. Hepsinden de önemlisi, işsizlik ve buna bağlı uyuşturucu sorunlarının yaşandığı Maltepe’de en az 25 bin insanımızın iş bulacak. Bu kapsamda bir imza kampanyası düzenledik.

 

Hedefimiz 500 bin imza. Başta siz esnaflarımızın işyerleri olmak üzere okullarda, Maltepe’nin her yerinde imza toplanacak. İlk imza kampanyamızı da sizlerle başlatıyoruz. Ayrıca seçimler de yaklaşıyor. Biz diyeceğiz ki; ‘M’Expo’ya destek yoksa oy da yok.’ Sizler arkamızda olduğunuz sürece, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sony gibi şirketler başta olmak üzere Hollanda, Almanya ve İngiltere projemize destek veriyor. Bu proje sadece Maltepe’yi değil, Anadolu yakasını, hatta Bolu’ya kadar uzanan bir alanı da etkileyecek ve gelişmesine yol açacak. Maltepe fuar anlamında, Asya ile Avrupa’nın odak noktası haline gelebilir.”

 

MALTEPE MEYDANI YENİLENECEK

Son olarak Maltepe Meydan projesi ve kentsel dönüşüm hakkında da katılımcıları bilgilendiren Başkan Kılıç, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ‘Meydan Projesi’ni de görüştüm. En az 4 sene sürecek büyük bir proje bu.  Maltepe Meydanı ile ilgili projemiz şu an hazır. Biz projeyi 4 etap halinde gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca Maltepe trafiği yer altına alınacağı gibi,yer altı otoparkları da yapılacak.

 

Kentsel dönüşüm noktasında da anlayışımız çok açık. Sizlerin istemediği hiçbir projeye imza atmayacağım dedim. Kentsel dönüşüm konusunda epey bir yol aldık, danışma kurulları oluşturduk. Kendi şirketimizi de kurduk. İsteyenler bizlerle anlaşarak yoluna devam edebilir, isteyenlerse kendileri müteahhitlerini bulup evlerini yapar.  Dileyenler de TOKİ ya da başka kuruluşlarla anlaşabilir. Bunun tamamen vatandaşların inisiyatifine bırakıyoruz” diye konuştu.

 

Kılıç daha sonra, imza kampanyası için hazırlanan kartları esnaflara dağıttı. Kapalıçarşı esnafı da, imzalarıyla destek verecekleri projenin hayata geçmesi için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi. CHP’li bazı milletvekili aday adayları da, “Maltepeli M’expo’yu İstiyor” başlıklı kartlara imza atarak, projeye tam destek verdi.

📆 10 Mart 2015 Salı 13:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR