MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » MHP’DE DEPREM…
MHP’DE DEPREM…

MHP’DE DEPREM… 3 Profesör MHP’den İhraç Edilecek

 

Geçtiğimiz hafta, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile birlikte kameralar karşısına geçerek istifasını açıklayan Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın, dün akşam yine aynı profesör arkadaşlarıyla birlikte katıldığı Ahmet Hakan Coşkun’un CNN Türk’teki “Tarafsız Bölge” programında, Milliyetçi Hareket Partisi’ni dizayn ediyormuş gibi görüntü vermeleri, milliyetçi tabanın bu üç profesör hakkında ihraç kararı vermesine yol açtı.

,

 

3 Profesör MHP’den İhraç EdilecekGeçtiğimiz hafta, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile birlikte kameralar karşısına geçerek istifasını açıklayan Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın, dün akşam yine aynı profesör arkadaşlarıyla birlikte katıldığı Ahmet Hakan Coşkun’un CNN Türk’teki “Tarafsız Bölge” programında, Milliyetçi Hareket Partisi’ni dizayn ediyormuş gibi görüntü vermeleri, milliyetçi tabanın bu üç profesör hakkında ihraç kararı vermesine yol açtı.

Amir Haber’in haberine göre, Profesör Özdağ’ın istifası sonrasında; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile genel başkan yardımcıları Şefkat Çetin ve Semih Yalçın’ın Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalar da böyle bir kararın habercisi gibiydi.

1300 civarındaki ülkücü gönüllünün oluşturduğu ve MHP’nin sosyal medyadaki Truva atı olarak bilinen, son bir yıldır bir yandan “ak-troller” diğer yandan ise MHP’deki muhalif isimlere karşı yürütmekte olduğu etkili siber kampanyalarla fenomen olan “MHP Togan Temsili” grubu, partideki üç mühim profesör hakkında ihraç kararı alıp bunu genel merkeze de kabul ettirerek bir ilke imza atmış oldu. Böylece ihraç kararı, genel merkezin değil tabanın inisiyatifiyle gerçekleşti.

 

Canlı yayın sürerken, adı geçen grup tarafından atılan tweetler ile MHP Kayseri ve Gaziantep il başkanlarının basın açıklaması ülkücü tabanda ciddi bir karşılık bularak ihraç kararına dönüştü.

 

“MHP Togan Temsili” grubu, Amir Haber’e yaptığı özel açıklamada şunları kaydetti: “Bu davanın gerçek sahibi, lider-teşkilat-doktrin çizgisinde hareket eden ülkücü gönül erleri olup bu erlere düşen görev lidere karşı atılacak her adımın saldırı olarak değerlendirilip gerekli cezayı kesmektir. Bu mukaddes davayı içeriden veya dışarıdan dizayn etmeye kalkışmanın da tabiatıyla bir cezası olacaktır. Bu ceza da bünyeden dışarı atılmaktır. Ne yazık ki partimizin tüzüğüne aykırı bir şekilde hareket eden ve kamuoyunda üç muhalif isim olarak addedilen Sayın Meral Akşener, Sayın Koray Aydın ve Sayın Sinan Oğan’la gizli ittifak içerisine giren Prof. Dr. Ümit Özdağ ile Sedat Peker gibi Ak Parti yönetiminden bazı isimlerle görüşen Prof. Dr. Özcan Yeniçeri siyasi ahlaka sığmayan davranışlar sergileyerek ülkücü hareketin üzerinde ucuz pazar kurmaya çalışmışlardır. Kendilerine pazar arayan bu isimlerin istediğini, ceza gibi görülse de veriyoruz. Bundan sonra, ülkücü hareketin dışındaki her zemini kendilerine pazar olarak görebilirler. Biz gönül erlerinin ihraç kararına genel merkezin disiplin kurulunun riayet edeceği ile bu noktada sergilenecek en ufak bir iltimasın büyük tahrip ve kayıplara sebebiyet vereceğine olan inancımız tamdır. Liderimiz Türkmen Beyi Devlet Bahçeli, bu davayı biz gönül erlerine emanet etmiştir. Korumak, kollamak ve yüceltmek bizim elimizdedir”.

📆 01 Mart 2016 Salı 19:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR