MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » MHP’den istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Demokrat Parti’ye geçti.
MHP’den istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Demokrat Parti’ye geçti.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve 12 Belediye Meclis Üyesinin rozetini Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal taktı..
Katılım töreninde konuşan Genel Başkan Uysal, “Türkiye’de demokrasi perdesi adı altına bir tiyatronun oynanıyor ”dedi.
Demokrat Parti’ye katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da “ AKP’nin alternatif yok diyenler bir kez daha düşünmelidir” diye konuştu.
(DP Basın Merkezi- 08 Aralık 2013)- MHP’den istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Demokrat Parti’ye geçti. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve 12 Belediye Meclis Üyesine rozetlerini Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal taktı..
“Fenerbahçeliyim ama Fethiyespor’u destekledim”
Katılım töreni için Fethiye’ye gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Genel Başkan Gültekin Uysal’ı Fethiye Belediyesi önünde Fethiye Belediyesi bandosu karşıladı.
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen katılım töreninde salona sığmayan vatandaşlar için kültür merkezi önüne dev ekran kuruldu. Alkışlarla sahneye çıkan Genel Başkan Gültekin Uysal, konuşmasına Fethiyespor’un başarısıyla başladı.
Fethiyespor maçı öncesi Başkan Saatcı’yı aradığını ve başarı dilediğini ifade eden Uysal, kendisinin Fenerbahçe taraftarı olduğunu ancak Fenerbahçe karşısında Fethiyespor’u desteklediğini söyledi. Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda sarı-lacivertli ekibi 2-1 yenerek eleyen Fethiyespor’u kutladı.
“Fethiye’de Saatcı ile bir ateş yaktık”
Katılım töreninde bir konuşma yapan Genel Başkan Gültekin Uysal, Behçet Saatcı’nın DP’ye geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fethiye’de yaktıkları ateşin tüm Türkiye’ye yayılması için çalışacaklarını anlatan Uysal şöyle devam etti:
” Türkiye’de demokrasi perdesi adı altına bir tiyatronun oynandığını hepimiz görmek durumundayız. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmekten aldığımız güçle milletimizi asla yanıltmadık, bugün de yanıltmayız. İşte bu gidişatta, Türkiye’nin ve milletimizin yeniden beklentilerini icra edecek bir siyaseti ete kemiğe büründürmek adına bu yolda yürüyeceğiz. Partili, partisiz bu al bayrağın dalgalandığı noktada, bu ülkeye sadakatini ve bağlılığını ispat etmiş bütün vatandaşlarımızla buluşmak durumundayız. Çünkü bugün gelinen noktada devleti yönetenlerin, hükümet etme mesuliyetine sahip olanların, bu ülkenin bütünlüğünü kavramakta zorlandığını görüyoruz.
Ölçülerimiz bellidir. Milletin hizasında durarak, kadim bir geçmişin temsilcileri olarak aldığımız bu bayrağı daha da ileri taşıma hedefindeyiz. Ülkemiz fırtınalı bir coğrafyanın ortasındadır. Var olma, yok olma çizgisinden çıkarak, manda gibi himayeci alternatifleri yırtarak bu günlere geldik. Bu günde endişelerimiz var. Coğrafyada gelişen hadiselerin ülkemize etkisi olacaktır. Kendilerine gömlek değiştirerek geçmiş arayanların, bugünde bu ülkeye geçmiş aradıklarını görüyoruz. Ancak millet bu hesabı bozacak, gereken cevabı verecektir.”
“Rozetler Takıldı”
Konuşmasından sonra Fethiye’de değişim ve gelişim rüzgarı estiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı sahneye davet eden Genel Başkan Gültekin Uysal, Demokrat Parti rozetini Başkan Saatcı’ya ve belediye Meclis Üyeleri Mehmet Yılmaz Cesur, Metin Talaş, Alaattin Yıldırım, Besir Pehlivan, Mustafa Şenol, Naci Uysal, Nurkaya Gündoğdu, Sadık Çetkin, Sıdıka Dilek Dinçer, Şevki Çakal, Ümit Ersoy ile Yıldırım Özdemir’e parti rozetini taktı.
Rozet takma töreninden sonra Genel Başkan Gültekin Uysal, “‘Düğünde damattan yakışıklı olunmaz’ derler. Biz, Başkanımız Behçet Saatcı’dan şık değiliz, yakışıklı değiliz” diyerek mikrofonu konuşmasını yapmak için Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya verdi.
“Niyet hayır, akıbet hayır”
Genel Başkan Uysal’ın kendisi için söylediği iltifatlara teşekkür eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, konuşmasına  “İlk önce hakkı teslim edelim. Sayın Genel Başkan benden 10 gömlek yakışıklı. Umarım bu güzel gözlü, güzel yüzlü genel başkanla birlikte, ‘Bu ülkede iktidarın alternatifi yok’ diyenlerin yeniden düşünmesini sağlayacağız. Böyle bir konuşmaya şahit olmaktan dolayı hepimiz çok şanslıyız. Sayın Genel Başkan bize siyasi, idari, tarihi ve ekonomik dersler verdi. Ve bunu da gönülden verdi. Hak şerleri hayır eyler. Görelim
neyler, neylerse hayırlı eyler. Niyet hayır, akıbet hayır” diyerek başladı.

mhp-dp-22
“Bizler sürünmeye, yokuş çıkmaya talip olduk”
Yaşanan siyasi sürece de değinen Saatcı, konuşmasına şöyle devam etti:
“ 2,5 aylık süreç hepimizi bir noktada birleştirdi. Burada inanın ‘Allah’ın dediği olur’ planı işledi. Başka bir plan işlemedi. Tabi ki zoru seçtik. Necip Fazıl’ın dediği gibi, sürünmeye, yokuş çıkmaya talip olduk. Yoksa önümüze serilen kırmızı halılar, ceketimizi giymeden, yollara çıkmadan bu işler olabilirdi. Bu toplantı şunu gösterdi. Bu herhangi bir faninin 5 yıl daha belediye başkanı olması için tercih ettiği bir olay değil.

mhp-dp-1
“Yörük ateşi Anadolu’yu aydınlatacak”
Makam, mevkii 15 yıl belediye başkanlığı yapmış birisine önem arz etmiyor. Ancak Türkiye’nin geldiği durum içerisinde hepimizin sorumluluk duygusuyla hareket etme mecburiyeti var. Bizler Mendos ile Babadağ’ın eteklerinde bir Yörük ateşi yaktık. Bu ateş Cudi’de, Ağrı’da, Toroslarda, Uludağ’da hep beraber yakılarak tüm Anadolu’yu aydınlık haline inşallah getirecek.
“ ‘AKP’nin alternatif yok’ diyenlerin düşünmesi şart oldu”
AKP iktidarının alternatifi yok diyenlere’ sesleniyorum. Kalbin aynası yüzmüş. İnsanların yüzü kalbindeki ifadelerin göstergesiymiş. ‘AKP iktidarının alternatifi yok, karşısında lider yok’ diyenlerin bu saatten sonra biraz daha düşünmesi şart oldu. Sırça saraylardan çıkmayanlar, terli yüzü öpmeyenler bugünden itibaren önümüzdeki seçimler ve milletvekili seçimlerine kadar hesaplarını bir değil, bin kere daha tekrar etme mecburiyetindeler. Allah bizleri utandırmasın, yar ve yardımcı olsun. Hep beraber sadece Fethiye’mizi değil, ülkemizi keyif alınacak bir mekâna dönüştürmek üzere yolumuzu açık eylesin”

Galeri
Etiketler:
📆 08 Aralık 2013 Pazar 16:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR