MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Minik eller Halepli çocuklar için oyuncak yaptı
Minik eller Halepli çocuklar için oyuncak yaptı

Minik eller, Tuzla’da kurulan oyuncak atölyesinde savaş mağduru Halepli çocuklar için oyuncak hazırladı. Atölyeye gelerek miniklerle oyuncak yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bütün dünyada çocukların çocukluğunu yaşayarak, oyuncaklarıyla oynayarak büyümesi lazım” dedi.

 
Tuzla Belediyesi tarafından kurulan oyuncak atölyesinde yapılan oyuncaklar Halepli çocuklar için gönderiliyor. Atölyede bir araya gelen ilkokul öğrencileri,Halepli çocuklar için oyuncak yaptı. Haftanın yedi günü 09.00 ile 16.00 saatlerinde açık olan atölyeye gelen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı öğrencilerle oyuncak yaptı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı:  “Halep de dahil dünyanın bir çok yerinde çocukların, travmatik büyümelerine neden olan dünyadaki bu gergin olayların yaşandığı bir dönemde çocukların çocukluğunu yaşayamazsa gelecekte daha travmatik olacağını düşünüyoruz.  O nedenle Halep’teki çocukların şimdilik aslında dünyanın bir çok yerinde mağdur olan ve gerçekten çocukluğunu yaşayamadan büyüyen çocuklara hatta o ufak adam şeklinde, ufak bir kadın şeklinde büyüyen çocukların bu travma altında bir nebze o travmadan kurtarabilir miyiz? diye düşünülen bir proje arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Oyuncaklar Halepli çocuklara gönderilecek
Atölyede yapılan oyuncakların Halepli çocuklara gönderileceğini belirten Başkan Dr. Şadi Yazıcı: “Çocuklarımızla beraber, çocuklara oyuncak yapmak hafta sonlarında da açık olacak bu atölye anne ve babalarıyla beraber çocukların gelip oyuncak yapması aslında bu farkındalık açısından da önemli oyun çağını yaşamadan, çocukluğunu yaşamadan büyüyen çocukların oldu dünyada geleceğin çok daha ferah olacağını düşünmek mümkün değil. O nedenle biz hem ilçemizde hem de ülkemiz de hem de bütün dünyada çocukların çocukluğunu yaşayarak oyuncaklarıyla oynayarak büyümesi lazım. buradan yapılacak olan bütün oyuncaklar Halepli çocuklarımıza gönderilecek” şeklinde konuştu.

 
Haftanın yedi günü 09. 00 ile 16. 00 saatleri arasında açık olan atölye hafta içi ilkokul birincisi sınıf öğrencilerinin hizmetinde, hafta sonlarında da Baba ile oğul, baba ile kız kendi oyuncaklarını yaparak el becerilerini geliştirme fırsatı bulacak. Etkinlikler bir psikolog ve 2 teknik uzman gözetiminde yapılacak.

📆 19 Aralık 2016 Pazartesi 18:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR