MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
MODERN AMELELİK NEDİR?

Kadın ; kim ne dersin, kim neyi iddia edersin etsin erkeğe göre daha güçsüz , dirayetsiz ve duygusaldır ..

Yaradılış gerçeği de budur .. Burada “güçten” anlatmak istediğim şey elbette fiziksel güçtür .

Siz hiç inşaatta çimento karan kadın gördünüz mü ?

Ben görmedim şahsen …

Kadının fıtratının duygusallığı ,onun kararlarına da yansır elinde olmadan ..Annelik vasfının kadına ait olması da yine kadının daha merhametli , vicdanlı , fedakar ve çileye talip olmasından ileri gelir .

Yani kadın demek diğer bir anlamıyla “ anne de “ demektir .. Hayat denge üzerine kurulmuş ve bu dengeleri bozan da hep insanoğlu olmuştur .. Modern amelelik! ; hayata karşı türlü mücadeleler vermiş ve kendimce bu mücadelelerden alnımın akıyla çıkmış biri olarak şudur :

Bir kadının çalışmak zorunda olmadan , keyfince ,mecburiyet dışında çalışmakta ısrar etmesidir .. Sabahın köründe koştur koştur evden çıkıp ; akşama tahammül sınırlarının kalmadan ,yorgun şekilde evine dönmesidir ..

Günün kalan zamanında da eve dair sorumluların keşmekeşinde ,çocuklarına nitelikli zaman ayıramamasıdır . Hal böyle olunca da duygusal yoksunluk yaşayan çocuklar bu yoksunluğu farklı yollarda tamamlama gayretine girmektedir …

Bir kadın her türlü ilme, irfana , donanıma sahip olmalı, koluna altın bileziğini mutlaka takmalıdır . Lakin ihtiyaç olmadığı halde, yoğun çalışma hayatını tercih edenler ,ellerinden çok kıymetli şeyleri de kaybeder hale geliyorlar zaman içinde .. Modern amelelik anlayışımı çağ dışı bulup hunharca saldırı yapma niyetinde olanlara son olarak şunu söyleyeyim : On yedi senelik öğretmenim ve her fikirde ,yaşam şeklinde olan arkadaşlarım var .

Şu çalışma koşullarında çalışan ve “ emekli olsam da çalışırım “diyen tek bayan öğretmen tanımadım .Emin olun herkes emekli olacağı günü iple çekiyor . Zira kadının gücü, tahammülü , enerjisi kalmıyor !!!

Gökçe Kız

📆 23 Ekim 2021 Cumartesi 23:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR