MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Mültecilerin Dramı Sergiye Yansıdı
Mültecilerin Dramı Sergiye Yansıdı
Ressam Tolga Boztoprak’ın ’Mülksüz’ isimli sergisi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Mültecilerin dramını konu alan sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Ressam Tolga Boztoprak, ’Mülksüz’ isimli sergisi ile sanatseverlerle buluştu. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen sergiye Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Ressam Tolga Boztoprak ve çok sayıda sanatsever katıldı. Mültecilerin ve evsizlerin yaşadığı trajik olayları konu alan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“RESİMLER OLDUKÇA ETKİLEYİCİ”

Yaşanan dramları konu alan sergideki resimlerin oldukça etkili olduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde böylesine güzel bir sergiye ev sahipliği yapıyor olmak gerçekten onur verici bir olay” şeklinde konuştu.

LÜTFİ ŞEN: “KENDİ MÜLKSÜZLÜĞÜMÜZÜ İNŞA EDEN BİR SERGİ”

Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen ise, ressam Tolga Boztoprak ve “Mülksüz” sergisi için şunları söyledi:

“Ressam Tolga Boztoprak’la hazırlayıp sizlerle paylaştığımız ‘Mülksüz’ sergisi, tam da hiçbirimizin hazıra konamayacağı bir proje örneği olarak karşınızda. Tolga, resminde; her gün evde, sokakta, meydanda ve medya ekranlarında içinde olduğumuz ama nedense dışarıdan bir yabancı gibi baktığımız kendi mülksüzlüğümüzü inşa ediyor aslında. Çaresizlikle kat edilmeye çalışılan her yol, aç kalan her mülksüz, boğulan her mülteci, insanlığımıza ilişkin değerlerin birer birer nefessiz kalması sonucunu doğuruyor. Tolga, bu çağdaş dünya insanının boğulmuş değerlerinin tam ortasına koyuyor bizi. Boztoprak’ın resimlerine bir an bakıp geçersek kendimizi kandırabiliriz. Ama bir miktar bakmaya devam etme cesareti gösterdiğimizde, bu tablolar bizi kendi içlerine çekip, içimizde kendilerini yeniden yaratmayı dayatıyorlar bize. Bu resimlerin her birinin, esinini bu tabloya bakan bizlerin iç dünyasından peydahlayan bir hikayesi var. Bu anlamda, bu sergi; bakıp geçme maharetini gösteremeyen, henüz kendini kandırmakta ustalaşmamış izleyicileri başına toplamayı hedefliyor sadece. Buradaki her bir tuvalin dört kenarıyla sınırlı formu, içimizdeki sınırsız yolculuğun sadece başlangıcını oluşturuyor. Tolga Boztoprak ‘Mülksüz’de bir sanatçı olarak, çağıyla hesaplaşmasına şahit kılıyor biz izleyicileri.”

’Mülksüz’ sergisi, 12 Nisan, Salı gününe kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Videolar

Icon iHA-Tolga Boztoprak-
📆 23 Mart 2016 Çarşamba 18:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR