MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Çekmeköy, Manşet, Politika, Toplum » Mustafa Sarıgül: ‘16/9 kulelerini traşlayacağım’
Mustafa Sarıgül: ‘16/9 kulelerini traşlayacağım’

 

 

 

 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Zeytinburnu’nda bulunan 16/9 kulelerinin İstanbul’un silüetini bozduğunu belirterek, “Orayı 2 yıllık süre içinde traşlayacağım” dedi.

 

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül Çekmeköy’de CHP Hakkı Çelik Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi, kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti.

CHP’li Mustafa Sarıgül, Çekmeköy’de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Burada uzun yolların emeği var. Özellikle son 15 yıldır, son 120 aydır verilen büyük bir mücadele var. Bu mücadele de don viraja yaklaştı. 15 günlük süre içerisinde sıkmadığımız el kalmayacak. İnanıyorum ki bu çağrımıza inançlarımıza saygılı laikliği koruyan, kültür mezhep farkı gözetmeyen bütün yurttaşlarımız cevap verecektir. Bütün demokratik dünya ve Türkiye 30 Mart günü sandıktan çıkacak o güzellikleri bekliyor. Bu mücadele senin, benim değil. Hepimizin mücadelesi” diye konuştu.

İstanbul’umuzun planlarını yapacaklarını belirten Sarıgül, “Hiçbir arkadaşımız evinden edemeyiz. İmar planlarını yapacağız. 1 yıl içinde İstanbul’da tapusunu almayan vatandaş kalmayacak. Ayazağa’da, Feriköy’de tapuların tamamını nasıl verdiysek, İstanbul’da da vereceğiz” dedi.

SİYASET BİR MARATONDUR”
Mustafa Sarıgül, son dönemlerde partilerine yönelik provakasyon yapıldığını belirterek, “Son günlerdeyiz. Provakasyon yapıyorlar. Arabalarımıza taş atıyorlar” şeklinde konuştu.
“Siyaset bir maratondur” diye Sarıgül, “Maraton başladı son düzlükteyiz. Son bir gayret gösterirsek, inşallah tamamdır” dedi.

2B sorununu çözeceğini belirten Sarıgül, “50 sene önce geldiniz burada bir yere yerleştiniz. Devlet 50 sene sonra burayı ihaleye çıkarıyorum diyor. Devletin parası bitti. Sıra geldi 50 sene oturduğumuz arazilere sembolik rakamlarla oturan vermeniz lazım. Orada oturan bir tek vatandaşın o araziyi alması mümkün değil. Biz ocakları yıkmaya değil, tüttürmeye geliyoruz” dedi.

KADIN DOĞUM MERKEZLERİ AÇACAĞIZ”
İstanbul için birçok projesi olduğunu dile getiren CHP’li Mustafa Sarıgül, “Engelli kardeşlerimize engelliler merkezi açacağız. Çalışan anan ve babalar için kreş sorunu önemli. Şişli’de kreşleri nasıl açtıysak, İstanbul’umuzun her mahallesinde en az iki tane olmak üzere açacağız. Mahallerimizde kadın doğum merkezlerimiziz açacağız. Bir bacımızın doğum yapmaya giderken hangi sıkıntılar yaşadığını biliyorum. Kadın doğum merkezlerinde doktorlar ve hemşireler de kadın olacak. Derde derman Sarıgül geliyor, hiç merak etmeyin.”

Başkan Adayı Sarıgül daha sonra vatandaşlara şu sözleri tekrarlattı; “Ben kararımı verdim lider olmaya geldim. Ülkemin geleceği için Sarıgül’e oy vermeye söz verdim. Ben lider olacağım.” Mustafa Sarıgül, “Sarıgül’ün Allah’ından başka hesap vereceği kimse yok” dedi.

9-16 KULELERİNİ TRAŞLAYACAĞIM”
Zeytinburnu’nda bulunan 16/9 kulelerini eleştiren Mustafa Sarıgül, “En geç 24 ay içinde oradaki yatırımcıların haklarını koruyacağım. Demokratik uzlaşma diyorum. Yatırımcıya şunu sormak istiyorum. Sizin her şeyiniz para mı? Mülkiyet hakkı kutsaldır. Orayı 2 yıllık süre içinde traşlayacağım. İstanbul’un silüetini kurtarmayı İnşallah Allah’ım bana nasip eder” dedi.

Öğretmenlerin konut sorununu çok komik rakamlarla ben çözeceğim” diyen Sarıgül, öğretmenlerin ulaşımının da ücretsiz olacağı vaadinde bulundu.
Başkan Adayı Sarıgül, kalabalıkta bulunan bir vatandaşa, “Dişlerini ben yapacağım” dedi.

BİZİ TAHRİK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”
CHP’nin seçim irtibat bürolarına saldırıların düzenlendiğini ifade eden Mustafa Sarıgül, “Kasımpaşa Hacı Ahmet büromuza saldırmışlar Bizi tahrik etmeye çalışıyorlar. Seçimi kaybedeceklerini anlıyorlar. Valimize sesleniyorum. Sayın valimizin tedbir alması lazım. Bizi sahaya çekmek istiyorlar. Özellikle Beyoğlu ve Kasımpaşa’da bizi tahrik etmeye çalışıyorlar. Bizi tahrik ediyorlar. Biz istiyoruz ki silahlar gitsin, barış gelsin” dedi.

 

 

📆 17 Mart 2014 Pazartesi 09:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR