MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Manşet, Politika, Toplum » Mustafa Sarıgül, İş Adamlarıyla Biraraya Geldi
Mustafa Sarıgül, İş Adamlarıyla Biraraya Geldi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, güncel anket sonuçlarını değerlendirerek, “10 puan geriden geldik. Şuanda 2 puan öndeyiz, 2 puan gerideyiz” dedi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kadıköy Büyük Kulüp’te yönetim kurulu üyeleri ve iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Programa CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Galatasaray’ın eski başkanı Adnan Polat, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, işadamları ve kulüp başkanları katıldı.
İstanbul için hazırladığı projelerinin slayt gösterisinin ardından kürsüde konuşmasını gerçekleştiren Sarıgül, 200 tane projesini başkan olduğunda hayata gerçekleştireceğini söyledi. “Dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin bütün yurttaşlarımın haklarını ve hukuklarını koruyacağım” diyen Sarıgül, İstanbul’da bazı sıkıntıların olduğunu dile getirdi. Sorunların başında ulaşımın geldiğini ifade eden Sarıgül, “Ulaşım İstanbul’da çok önemli ölçüler içerisinde. Trafik, kavşak ve yol yaparak çözülmez. Ulaşımı planlı olarak çözmek durumundayız. Entegre toplu taşımaya önem vermemiz lazım. Ulaşımda her şeyin planlı olması lazım. İstanbul’un ulaşımını tek elden yöneteceğiz. İstanbul’un ulaşımında metro ve raylı sistemlere son derece önem vereceğiz. Raylı sistemin toplu ulaşımdaki şuanda oranı yüzde 20, oysa dünya metropollerinde yüzde 70 ile yüzde 80 arasında. Aynı zamanda ulaşıma denizden de bakmamamız lazım. Deniz ulaşımının da kullanımı yüzde 2 ile 4 arası biz mutlaka deniz ulaşımını yüzde 10’a çıkartacağız” diye konuştu.

“AMERİKALI GAZETECİNİN BAŞINA BİR ŞEY GELMESEYDİ SURLARI KİMSE TANIMAYACAKTI”
İş adamlarına tarihi her zaman koruyacaklarının sözünü veren Sarıgül, “Fatih’te bizim surlarımız var. Bizim surların etrafına büfeler, başka bir şeyler yapılmış. Dünya bizim surlarımızı nasıl tanıdı? O Amerikalı gazeteci kadıncağızın başına böyle bir şey gelmese surları kimse tanımayacak. Böyle bir şey olabilir mi? Osmanlının bıraktığı yadigarlara sahip çıkılması gerekir. Tarihi surları muhteşem bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“ŞUANDA 2 PUAN ÖNDEYİZ, 2 PUAN GERİDEYİZ”
İstanbul’da barışın, demokrasinin, ötekisi olmayan bir anlayışın başlaması gerektiğini sözlerine ekleyen Mustafa Sarıgül, “10 puan geriden geldik. Şuanda 2 puan öndeyiz, 2 puan gerideyiz. Ve seçimde zannediyorum ki anketlere yansımayan sessiz çoğunluk var. Bu noktada MHP’nin yüzde 8 oyu var. Ben çok değerli kardeşlerimizi bizim tarafa göndereceklerine inanıyorum. Meydanlarda da bunu görüyorum” dedi.
İSTANBUL (İHA)

📆 19 Mart 2014 Çarşamba 10:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR