MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Nadir Eser Kütüphanelerini gezdiler
Nadir Eser Kütüphanelerini gezdiler

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü öğrencileri, “Nadir Eser Kütüphaneleri Gezisi” düzenledi. Öğrenciler etkinlik sırasında Süleymaniye Kütüphanesini, Beyazıt Sahaflar Çarşısını ve Yahya Kemal Müzesi’ni gezdi.

 
Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü sorumlu öğretmenleri Gülpınar Zengin ile Ayşe Yıldırım rehberliğinde gün boyu süren geziye, 9. ve 10. sınıflardan 37 öğrenci katıldı.
“Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.”
Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü olarak amaçlarının kitabı sevdirmek, Kütüphanelerin ve kütüphane türlerinin tanınmasını sağlamak olduğunu belirten Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü sorumlu öğretmeni Gülpınar Zengin, “Öğrencilerimiz gezi esnasında kütüphaneler hakkında verilen kısa bilgilendirmeleri dinlediler, kütüphanelerin sistemini yakından gördüler ve merak ettikleri konuda sorular sorarak bilgi ihtiyaçlarını giderdiler. Sahaflar Çarşısı’nda birbirinden farklı kitapları görüp kitap kokusunu aldılar ve kendileri de kitap edindiler. Edebiyatımızın önemli şairlerinden biri olan Yahya Kemal’in müzesini gezdiklerinde ise bir şairin dünyasına adım attılar. Bu geziler öğrencilerin kütüphane kültürüne sahip olmalarına katkı sağlıyor, kütüphane konusundaki merak ve isteklerini artırıyor. Bu nedenle kulüp olarak geçen yıldan bu yana çeşitli kütüphanelere geziler düzenliyoruz ve çocuklarımızda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.”dedi.

📆 17 Aralık 2015 Perşembe 19:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR