MENÜ ☰
ARTDUŞ
Kasım 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
İstanbul 34 Gazetesi » Ekonomi, Manşet, Toplum » Naylon poşet kullanımı yıl başında ücretli olacak
Naylon poşet kullanımı yıl başında ücretli olacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, naylon poşet kullanımının yıl başında ücretli olacağını söyledi.

 

 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), referandum sonrasında Meclis’in gündemine gelecek olan ‘Hal Yasası’ düzenlemesini, yıl başında hayata geçmesi planlanan 0 ‘Atık Yönetmeliği’ düzenlemesini, yerel zincirlerin 2017 yılı beklenti ve hedeflerini katıldığı basın toplantısıyla açıkladı. Zor bir yıl olmasına rağmen 2016’yı yüzde 10 büyüme ile kapatan yerel zincirlerin cirosunu 30 milyar TL’ye çıkardıklarını belirten TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, “Toplam market grupları içerisindeki istihdam payı yüzde 40’a ulaşan yerel zincirler olarak satış payımız yüzde 37,7’ye; toplam gıdadaki yerellerin satış payı ise yüzde 9,7’ye ulaştı. Perakendecilik kurallarını iyi uygularken müşteri ile yakınlığımız, yeni formatlar denememiz bizi yarışta daha ön plana çıkarıyor. 2023 yılında 70 milyar TL ciro hedefi ile çalışmalarını sürdüren yerel zincir marketler olarak sektörde var olmayı ve mücadeleyi sadece kendi adımıza değil, ülkemiz adına yürütüyoruz” dedi.

 

Yılın ilk 3 aylık performansını da değerlendiren Altunbilek, “2016’nın ilk üç aylık dönemine kıyasla 2017’ye biraz yavaş başladık. Yıl sonu hedefimiz 33 milyar TL’lik ciroya ulaşmak. Cironun yanı sıra istihdamda da yüzde 10’luk büyüme hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

“Hal Yasasındaki değişiklik ile sepetler ucuza dolacak”

Referandum sonrasında Meclis’in gündemine gelecek Hal Yasası düzenlemesini yerel zincirler olarak çok önemsediklerini belirten Mustafa Altunbilek, “Gıda fiyatında üretici-market makasını daraltacak tedbir, hayata geçeceği için mutluyuz. Yıllardır süreçler doğru aktarılmadığı için ‘Tarlada 1 liraya, markette 3 katı fiyatına satılıyor’ söylemleri, tüketicilerimiz ile bizi karşı karşıya getiriyordu. Tabiri yerindeyse günah keçisi biz oluyorduk. Yerel perakende zincirleri olarak bizim kamyonu tarlaya götürüp, ürünleri yükleyip, markete getirip, onları boylarına göre sınıflayıp, doğru koşullarda saklayıp, sonra da müşteriye taze taze sunmak gibi bir şansımız yok. Biz ürünlerimizi halden alıyoruz. Ürünler halden bize gelene kadar birçok kez el değiştiriyor ve pahalanıyor. Yerel zincirler olarak manav reyonunda operasyon masrafları çıkardığımızda sadece yüzde 5 ile 8 arasında kar elde ediyoruz. Yeni düzenleme ile aracı sayısının azaltılması öngörülüyor ve üretici birliklerinin vergisel anlamda daha avantajlı hale getirilmesi planlanıyor. Bu düzenleme sayesinde sebze-meyve sepeti daha ucuza dolar” dedi.

iha

📆 28 Mart 2017 Salı 14:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR