MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » NAZLI YURDUSEVEN ” Başarının ta kendisi”
NAZLI YURDUSEVEN ” Başarının ta kendisi”

İyi Bir Anne, Başarılı Bir İş İnsanı ve İdealist Bir Siyasetçi

NAZLI YURDUSEVEN

1975 Kırıkkale doğumlu. Çiftçi bir ailenin kızı. O yıllardan kalma toprak sevgisi ve çiftçilik aşkını hala sürdüren ve her fırsatta memleketi Kırıkkale’ye gidip ailesine ait topraklarda bu özlemini gideren bir Anadolu kadını. Yaptığı evlilikle beraber İstanbul Maltepe’ye yerleşen ve yaklaşık 30 yıldır Maltepe’de yaşayan başarılı bir iş insanı ve Siyasetçi. İki çocuk annesi olması onu ideallerinden vaz geçirmemiş ve kendine düstur edindiği başarılı kadın olma hedefini gerçekleştirmiş bir örnek insan.

Kendisi ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik….

**Nazlı Yurduseven kimdir diyerek başlayalım mı söyleşimize…

Nazlı Yurduseven: Öncelikle sizlere teşekkür ederim gazeteniz de bana da yer verdiğiniz için? Ben Nazlı Yurduseven, 1975 Kırıkkale doğumluyum. Çiftçi bir ailenin kızıyım. Baba topraklarımız da hala süren çiftçilik mesleğimizi dönem dönem memleketime giderek bende yapıyorum. 

İki kız çocuğu annesiyim. İstanbul’da yine kendimize ait bir turizm firmamız var o işletmemiz de de personel taşımacılığı işi ile iştigal etmekteyiz. 

**Başarılı bir iş insanısınız ve aynı zaman da siyasetle de uğraşıyorsunuz, siyaset ne zaman başladı? 

Teşekkürler, siyasi hayatım İYİ Parti ile başladı. Sayın Genel Başkanımız Meral Hanıma duyduğum hayranlık beni İYİ Partiye itti. Kendisini parti kurmadan ve İYİ Parti Genel Başkan’ı olmadan da takip ediyor ve beğeniyordum. 

İYİ Parti kurulunca hiç tereddütsüz üye oldum ve onun inandığı davasına ben de tüm inancımla hizmet etmeye karar verdim.

**İYİ Partide ki göreviniz nedir? 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Kadın Politikalarından sorumlu Başkan yardımcısıyım. Başında bulunduğum ve Başkan yardımcılığını yaptığım ‘’Kadın Politikaları’’ bölümüzün tüm sorumluluğunun bilincinde olarak yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber partimize hizmet ediyoruz. 

Ülkemiz de Kadın denilince aklımıza gelenler malum. Bizler partimize kazandırdığımız her kadını büyük bir kazanç olarak görüp onlarında kendilerini her alanda ifade edecekleri ve güvende hissedecekleri bir geleceğe hazırlıyoruz. 

Üye çalışmalarımız da bizlere katılan her kadın bizleri ayrı bir mutlu ediyor. Ülkeyi ve hatta dünyayı keşke kadınlar yönetse ve işlerin nasıl daha doğru düzgün gittiğini hep beraber görsek. 

Başarılı bir kadın olarak bunları sizden duıymak güzel ve sadece siyasette değil STK’larda da aktifsiniz özellikle Kadın ağırlıklı derneklerde. Biraz da onlardan bahsedersek…!!

Evet, sanırım biraz da yapım gereği olsa gerek hemcinslerime sahip çıkma duygum ağır basıyor ve bunun için elinden geleni yapmaya çalışıyorum. 

Bunun için de sırasıyla başta İŞTE KADIN DERNEĞİ, LOSEV, ADD gibi dernekler de aktif görevlerim var. Bana göre kadın kapalı kapılar ardın da atıl görevler de değil en ön planda daha stratejik noktalarda üstün görevler almalı. 

Ev kadını diyoruz ya hani kendi aramız da o ev kadını dediğimiz ve hakir gördüğümüz kadın bana göre dünyanın en kutsal ve zor işini yapıyor. 

Ev de herkes ten önce kalkıp, herkes ten sonra yatan, ev halkının her türlü ihtiyacını karşılayan, çarşı Pazar alışverişini yapan bir insan düşünün…

Bu kadın bir de çalışmak zorundaysa o da cabası. Tarihe bakın başarısız kadın yoktur, başarıları engellenen kadınlar vardır. 

Ailesi tarafından baskı altına alınan, kız olarak doğduğu için erkek kardeşleri tarafından kardeşten bile sayılmayan bir insan nasıl başarılı olabilirki. 

Geçmiş tarihimize baktığımız da daha vahim durumlarla karşlılaştığımız olmuş tabi, ama Ulu Önderimiz Cumhuriyeti kurup yaptığı devrimlerin arasına kadınlar için çok önemli dönüm noktaları olanları da ekleyince kadının yeri biraz biraz belli olmaya başlamış. 

Bizler iktidara geldiğimiz de Kadınlarımız için çok güzel bir gelecek hazırlayacak projelerimiz var , yüzdelere vurduğunuz da % 5-10’larda olan Kadın alanlarını %70-80 lere çıkaracağız. 

Milletvekilliğin den tutunda , bakanlık, muhtarlık vb gibi daha bir çokı günlük yaşantımızı etkileyecek alanlarda bunu sağlayacağız. 

Kendisi de başarılı bir kadın olan sayın Genel Başkanımız bu yolu kadınlarımıza açacak…

**İYİ Parti Maltepe İlçe Başkan adayı olma süreciniz oldu sanırım kısa bir süre önce, o konuda neler dersiniz…

Evet, biliyorsunuz Ülke genelin de kongrelerimiz devam ediyor…Bu süreçte ben de yaşadığım İlçe olan Maltepe ilçemiz de bu göreve talep açtım. 

Öncelikli düşüncem partime hizmet etmek ve davamıza sahip çıkmaktı, ama bi başka ve bana göre yine çok önemli bir düşüncem vardı, az öncede bahsettiğimiz gibi kadınlarımızın daha üste ve aktif görevlerde yer alması ve bu alanlardaki yüzde oranını daha yukarılara çıkarmaktı. 

Adaylık için benim açımdan yeterli koşulların oluşmadığını müşahade edince kendi kararımla adaylıktan çekildim.  

Belki şu zaman o zaman değildi ama ben ve benin gibi düşünen aydın kadınlarımızla ileriki zamanlar da bu olguyu kıracağız ve kadınlarımızın önünü açacağız. 

**Nazlı hanım anlattıklarınızdan ve sizinle ilgi yapığımız araştırmalarda başarılı bir hayatınız ve hakkettiğiniz başarılarınızla iyi bir yerlere geldiğinizi görüyoruz. 

**Bundan sonrası için hedefleriniz (Siyasette dahil) nelerdir? 

Öncelikle hedefim, ya da hedefimiz partimizin iktidar olması ve Ülke yönetiminde hakkettiği yeri alması. 

Görüyorsunuz partimiz beş yıl gibi kısa bir sürede Ülkede sayılı partiler arasında yerini aldı ve bugün Ülke yönetimin de söz hakkına sahip hale geldi. 

Bu başarının elde tutulması ve daha ileri gitmesi için ben ve diğer partili arkadaşlarımız gecemizi gündüzümüze katıp bunu başaracağız. 

Siyasi hedeflerimin arasında illaki Vekil adayı olacağım, olmalıyım olmazsa olmazım bu diye bir düşüncem yok mevcut görevim ve bundan sonrası için bana verilecek her göreve hazırım. 

İstanbul İl kongremiz var önümüzde biliyorsunuz o süreçte ve sonrasın da bana verilecek her görevi layıkıyla yapmaya hazırım. 

Özel hayatımdaki hedeflerime gelince çok şükür iki evladım var onların geleceğini hazırladık ailesi olarak o yönden by kaygım yok ama olay sadece benimle veya benim çocuklarımla bitmiyor ben istiyorumki benim gibi ve benim çocuklarım gibi her kes geleceğini bir nebzede olsa garantiye alsın. 

Ben artık kadınların bilinçlenmiş örgütlü beraberliklerle erkek hegemonyasını yıkıp bu hayatta bizde varız bizde en azından sizin kadar bir bireyiz demelerini istiyorum. 

Bu Yüzden benim bundan sonraki hedeflerim bunlar olacak. 

**Son olarak şöyle bağlayalım mı? “iyi bir anne, başarılı bir iş insanı ve idealist bir siyasetçi olan sizden bunları duyduk ve mutlu olduk. Siz diğer kadınlara bu söylem ve konuşmalarınızla umarım iyi bir umut ve örnek olursunuz ve her yer, kadın elinin dokunduğu, terinin aktığı çiçek tarlasına dönüşür” diyerek bize bu şansı verdiğiniz için size çok ederiz…

Bende sizlere çok teşekkür ederim ve benim için kurduğunuz “Başarının ta kendisi’’ cümlesi ile de çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. 

Sizin de dediğiniz gibi her şey yoluna girer ve bu çok zor değil bizler bunu başarabiliriz..!

Galeri
📆 29 Aralık 2022 Perşembe 23:13   ·   💬 1 yorum   ·  

“NAZLI YURDUSEVEN ” Başarının ta kendisi”” için bir yanıt

  1. 2023 yılı bütün yurdumuza sağlık sihat bereketli bütün dünyada savaşsız bir yıl
    olmasi diliyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.Aliihsan GÖZÜTOK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR