MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Politika, Toplum » Necmettin Erbakan Mezarı Başında Anıldı
Necmettin Erbakan Mezarı Başında Anıldı


3 yıl önce hayatını kaybeden milli görüş lideri merhum Başbakan Necmettin Erbakan, mezarı başında anıldı. Anma törenine katılımın yoğun olduğu görüldü.
Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, ölümünün 3. yılında Fatih Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TBMM eski Başkanvekili Yasin Hatipoğlu ve çok sayıda partili ile seveni katıldı. Kuran-ı Kerim’in okunduğu, duaların edildiği anma törenine katılım oldukça yoğundu.
Anma töreni öncesinde mezarlığa gelen vatandaşlar Erbakan’ın mezarı başında kuran okudu ve dua etti. Program SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın gelmesi ile birlikte başladı. Anma töreninde Okan Güler ve Sefa Özdemir, Erbakan için Yasin-i Şerif okudu. Erbakan hocanın yakın dostu Yasin Hatipoğlu, mezarın üzerinde dolaşan kediyi uzun süre sevdi. Kedi kendisine gösterilen sevgiye aynı şekilde karşılık vererek Hatipoğlu’nun omzuna çıktı.
Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından söz alan Genel Başkan Mustafa Kamalak, “Rahmetli hocamız şahsıyla yerli, fikriyle evrensel bir liderdi. Onun ifadesiyle, İslamsız saadet olmaz. Bu temel kuraldı. Ömrü boyunca bu prensipleri içerisinde yaşadı. Allah rahmet eylesin’’ dedi.
Erbakan ile 40 yıl siyaset yapan dava arkadaşı ve TBMM eski Başkanvekili Yasin Hatipoğlu ise “Hocam her zaman, ‘Ben ne yaptıysam Allah için yaptım’ derdi. Erbakan hocanın başka bir beklentisi yoktu. Yetimlerle ağlıyor, öksüzlerle acı çekiyordu’’ diye konuştu.
Erbakan hocanın 40 yıllık dostu olan Hatipoğlu’nın konuşma sırasında duygulandığı görüldü.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar hep beraber dua etti.

İSTANBUL (İHA) –

 

📆 27 Şubat 2014 Perşembe 14:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR