MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Neden Başarılı Değil?
Neden Başarılı Değil?

ERA Kolejleri, bu yıl hayata geçirilen ERA Bilimsel Gelişim Merkezi (EBGM) uygulamaları ile bilinen en gelişmiş yöntemleri kullanarak, öğrencilerinin akademik başarısını ve kendilerine olan güvenlerini, ölçülebilir şekilde yükseltti.

 

 

Çocuklarımızın karnesinde düşük notlar gördüğümüzde, üzülmek ya da onlara kızmak sorunu çözmüyor. Önemli olan, başarısızlığın nedenlerini iyi tespit etmek, sorunları kalıcı şekilde ortadan kaldırmak, gereken beceri ve bilgileri ekleyerek onları kendi potansiyellerine en uygun hedeflerle, mutlu ve başarılı bir hayata hazırlamak! ERA Kolejleri, ilk kez bu yıl uygulanan ERA Bilimsel Gelişim Merkezi (EBGM)’de, bilimsel yöntemlerle öğrencilerin başarısızlık nedenlerini ortaya çıkarttı. Veli ve öğretmenler arasında işbirliği kurarak, gelişimi adım adım takip eden kurum, dönem sonunda öğrencilerinin başarısını ölçülebilir şekilde yükseltmeyi başardı.

 

 

Önce Öğrencilerin Durumu Analiz Edildi

Karne dönemi gelip çattığında, velileri de bir telaş alıyor. Çocuklar başarılıysa sevinilecek. Peki ya başarılı değilse? Çocuklardaki başarısızlığın nedenlerini bulup çözümlemek çoğu ebeveyn için okul ile iletişim içinde çözülebilecek bir konu. ERA Kolejleri, çocukların mutluluğu ve başarısını artırmak, onlara kendi potansiyellerine uygun hedefler koyabilmek için oluşturduğu EBGM’de başarılı sonuçlar alıyor.

 

ERA Kolejleri’nde 2014-2015 Öğretim Yılı’nda hayata geçirilen ERA Bilimsel Gelişim Merkezi (EBGM)’de ERA Kolejleri Öğrencileri, dünyadaki en son bilimsel yöntemlerle hazırlanan bir dizi test ve uygulamaya katıldılar. Testlerin sonuçları analiz edildiğinde hem öğrencilerin sahip oldukları potansiyel hem de zayıf yönleri ortaya konularak, her öğrencinin kendisine en uygun hedeflere yönlendirilmesi sağlanmış oldu.

 

Testlerle başarısızlığın nedenleri ortaya konulduğunda, çocuklarda görülen içine kapanma, çalışsa da başaramama, özgüven eksikliği, kendini ifade edememek, dikkatsizlik ve odaklanma sorunları saptanarak, uygun egzersizlerle gelişime yönelmeleri sağlandı. Bu gelişim süreci, adım adım öğretmen ve velilerle paylaşıldı. Böylece veli ve öğretmenlerin işbirliği içinde çocuklara rasyonel hedefler koymaları ve onları motive etmeleri kolaylaştı. EBGM Uygulamaları ile başlanan öğrenim yılının ilk yarısında, ERA Kolejleri, öğrencilerinin başarısını, gözle görülebilir şekilde yükseltmeyi başardı.

 

Eğitimin Hedefi, Beş Alanda Birden Gelişim Sağlamak

 

ERA’da gelişimin hedefi, öğrencilerin, zihinsel gelişim, fiziksel gelişim, akademik gelişim, psikolojik gelişim ve sosyal gelişim olarak sınıflandırılan 5 ayrı alanın tümünde birden olumlu sonuçlar alabilmek. Kurumda bu amaçla, bilinen en son bilimsel uygulamalar kullanılarak, gelişimi sağlayan özel eğitim programları (Smart Dersler) oluşturuldu. Bu programlar, sinirbilim verilerine dayalı yöntemlerle hazırlandı. Zihinde görsel, işitsel, duygusal, psikomotor beceriler ile dikkat ve odaklanma bölümlerine egzersizler yaptırılarak, beyinde yeni yapılanmalar oluşturularak daha gelişmiş sinir bağlantıları yaratılması hedeflendi. Yapılan egzersizler 3 ayrı bölümde gerçekleştirildi. Görsel, işitsel ve psikomotor zihin egzersizleri sayesinde öğrencilerin eksik yönlerini geliştirerek var olan potansiyellerini en yüksek seviyede kullanmayı öğrenmeleri sağlandı.

 

ERA Kolejleri’ndeki EBGM’de kendi ihtiyaçlarına uygun olarak, uzmanlardan her hafta iki saat ders alan öğrencilerin durumlarındaki gelişim, hem velileri hem de öğretmenleri sevindirdi. Derslerine ek olarak, kendi yaş seviyelerine uygun, son derece zevkli egzersizler yapan öğrencilerin, başarı konusundaki motivasyonları artık daha da yüksek. Akademik başarılarını artıran çocukların, aynı zamanda özgüvenlerini de yükseltmeleri; sosyal ilişkilerinde ve duygusal açıdan, kendilerini daha iyi hissetmeleri de, yeni merkezin ve uygulanan yöntemlerin son derece faydalı olduğunu kanıtlıyor.

Etiketler:
📆 13 Ocak 2015 Salı 10:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR