MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Nobel ödüllü profesör Maltepe’de
Nobel ödüllü profesör Maltepe’de

Maltepe Üniversitesi’nin düzenlediği “Diyabet, Kanser ve İlişkileri” konulu panele katılan ve aralarında 2008 Nobel Kimya ödülünü alan Columbia Üniversitesi’nden Prof. Dr. Martin Chalfie’nin de bulunduğu katılımcılar, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

 

 

Yemeğe Başkan Ali Kılıç’ın yanı sıra, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can Solakoğlu, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Amerikan Hücre Biyolojisi Derneği Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi Doç. Dr. Ranan Gülhan Aktaş, 2008’de Nobel Kimya Ödülü’nü paylaşan 3 bilim insanından biri olan Columbia Üniversitesi’nden Prof. Dr. Martin Chalfie, Pittsburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. David Whitecomb, Mayo Clinic’ten Prof. Dr. Suresh T. Chari ve Prof. Dr. Mansahi Osman katıldı.

 

 

“BİLİM İNSANLARININ YANINDAYIZ”

Yemekte bir konuşma yapan Başkan Kılıç, “Üniversiteler bilim adamlarıyla insanlık tarihi arasında birer köprü görevi görürler. İstanbul kültürlerin, imparatorlukların ve inançların başkenti. Bilim adamlarıyla İstanbul zenginliğinde, Ramazan ayında iftarımızı da beraber açtık, bunu böyle görüyorum. Bilimin ışığını Maltepe’ye yaklaştırdıkları ve yansıttıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Biz Maltepe Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız” dedi.

 

 

“MALTEPE’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENECEĞİZ”

Yemekte söz alan Nobel Ödüllü Prof. Dr. Martin Chalfie, “Maltepe Üniversitesi’nde öğretim görevlileri ve öğrencilerle yakından tanışma imkanı buldum. Sunumları izledim, New York’ta yaşıyorum. Bu çalışmalarınız takdire şayan. Maltepe’den öğreneceğimiz çok şey var” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.

 

📆 08 Temmuz 2014 Salı 09:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR