MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » “NÜKLEER Mİ? SİNOP’A MI?”ADLI FOTOĞRAF SERGİSİ KARTAL BELEDİYESİ’NDE AÇILDI
“NÜKLEER Mİ? SİNOP’A MI?”ADLI FOTOĞRAF SERGİSİ KARTAL BELEDİYESİ’NDE AÇILDI

Sinoplu fotoğraf sanatçısı Volkan Atılgan’ın nükleer enerji santrali yapılmasının öngörüldüğü Sinop’un sesini duyurmak için çektiği Sinop fotoğraflarından oluşan sergi, Kartal Belediyesi fuaye alanında açıldı.

 

 

Serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan yardımcıları, belediye personeli, Sinop derneklerinden yetkililer ve Kartallı vatandaşlar katıldı. “Sensiz bir kişi eksiğiz” sloganı ile açılan sergide; Artistanbul Tiro da bir müzik dinletisi sundu. Volkan Atılgan’ın profesyonel çekimlerinin yanı sıra; amatör fotoğraf sanatçısı Jülide Karyağış’ın “Mobil Hayatlar, Mobilize Fotoğraflar” adlı fotoğrafları da sergide yerini aldı. Serginin açılışına katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı kısa konuşmada yaz tatilinde enerji politikaları ile ilgili bir kitap okuduğunu belirterek enerji hiç gitmediği halde fotoğraflardan Sinop’un doğa harikası bir yer olduğunun görüldüğünü söyledi. Güneşi ve rüzgârı bol bir ülkede nükleere ihtiyaç duyulmasının anlamsız olduğunu ve kendisine 90’lı yılları hatırlattığını belirten Başkan Altınok Öz, “ O yıllarda doğalgaz anlaşması imzalanmazsa soğukta kalacağız hissine kapıldık. Hâlbuki onun arkasında bütün doğalgaz anlaşmaları gibi gizli kalmış bazı şeyleri bugün bile ortaya çıkaramıyoruz. Kişisel çıkarlar, kişisel bağlantılar bizi enerji politikasında mahkûm ediyor. Geleceğimizi, çocuklarımızı mahkûm ediyor. Bu bilgiler ışığında Sinop gibi doğa harikası bir yerde kalkanı radyoaktif olarak yemeyi doğrusu arzu etmiyorum” dedi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından söz alan sanatçı Volkan Atılgan, Sinop’un ormanı bol ve suya tutunan bir şehir olduğunu, insanların mutlu olduğunu belirterek Başkan Altınok Öz’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Galeri
📆 16 Ocak 2017 Pazartesi 16:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR