MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » “Öğretmenlik Şikayet Etme Mesleği Değildir”
“Öğretmenlik Şikayet Etme Mesleği Değildir”

Zeytinburnu Belediyesi, Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğretmenlerinin gelişimine, eğitimine ve mesleklerine katkıda bulunmak amacıyla hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında yazar Ali Erkan Kavaklı’yı ağırladı.

 

 

Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğretmenlerinin, öğrencilere etkin hizmet sunmalarını ve toplumun kültürünü oluşturan değerlerin üyelere aktarımını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan yazar Ali Erkan Kavaklı, “ilham veren öğretmen” konusunu ele aldı.

“EĞİTİM GÖNLE GİRME SANATIDIR”

35 yıllık bir öğretmenlik geçmişi olduğunu ifade eden Kavaklı, eğitimin gönle girme sanatı olduğunu söyledi. Yazar Kavaklı, “Gönlüne giremediğimiz birisinin zihnine giremediğimiz gibi onu eğitme şansımız da ortadan kalkar. Sevmediğimiz hiçbir şeye yeterince faydalı olamayız. Genelde eğitimciler birçok konuda şikayetçi olurlar. Fakat öğretmenlik şikayet etme mesleği değildir. Sorun çözme mesleğidir. Bir öğretmenden söz edeceğim, bütün çağların en başarılı öğretmeni. O hiç şikayet etmedi. Ben sadece öğretmen olarak gönderildim buyurur Peygamber Efendimiz. 23 sene çalıştı ve tüm kıtayı değiştirdi. Bütünüyle. Onun için öğretmenlik değiştirme mesleğidir. Bu nedenle tüm öğretmenleri böylesine bir peygamber mesleğine talip oldukları için tebrik etmek istiyorum.”dedi.

“HER ÖĞRENCİ FARKLI BİR DÜNYADIR”

Her beynin özel olduğunu ifade eden Kavaklı, “Birbirinin benzeri beyin yoktur. Nasıl ki parmak izimiz özelse, göz retinamız özelse, avuç içimiz özelse, karakterimiz özelse her çocuğun beyni de özel ve bir birinden farklıdır. Peki, biz ne yapıyoruz? Mecburiyetten de olsa bu farklı ve özel beyinleri bir araya toplayıp hepsine aynı şekilde ders vermeye kalkıyoruz. Fakat bu öğrenciler aynı metotla ve aynı hızda bu dersleri anlamayabilir. Nasıl ki sağlıklı olduğu sürece görmeyen göz olmuyorsa öğrenmeyen beyin de olmaz. Öğrenme biçimi, hızı farklı olabilir. İşte tam da burada öğretmenlik sanatı başlıyor. Ben anlattım, görevimi yaptım anlayan anlar anlamayan beni ilgilendirmez mantığı kesinlikle kabul edilebilir bir mantık değildir.”dedi.

Kavaklı, başarılı olmak isteyen öğretmenin, öğrencisinin hangi yöntemle daha iyi anladığını keşfetmesi ve öğrencisini o yöntem üzerine eğitmesi gerektiğini ifade etti. Öğretmenlerin ufuklarını açan bir konuşma gerçekleştiren Kavaklı, programın sonunda kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

📆 15 Mart 2016 Salı 11:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR