MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Toplum » Oğuz AYKAN CHP’den bende varım dedi.
Oğuz AYKAN CHP’den bende varım dedi.

Oğuz  AYKAN
Yüksek  Mimar
CHP KARTAL BELEDİYE BAŞKAN    ADAY ADAYI
Seçimler yaklaşırken aday adaylarıda artmaya başladı. Kartal Belediye Başkanlığı yarışına CHP’den yeni bir isim daha katıldı. Oğuz AKAY Kartal Belediye Başkan aday adaylığmda bende varım dedi.

Oğuz AYKAN kimdir;
KISA ÖZGEÇMİŞ: 1964 , Malatya doğumlu. “Gelenekten Geleceğe” bir siyasal oluşumun günümüz genç politikacılarından. Malatya’lı bir ailenin genç kuşak temsilcisi olarak CHP ile büyümüş, aileden devraldığı Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını, şimdi kendisi taşıyor.

Eğitimine İstanbul’da başladı. Laleli Koca Ragıp Paşa İlkokulu’nu bitirdi (1975), Ortaokulu Kadıköy Fenerbahçe Lisesi’nde derece ile tamamladı (1981).
Yükseköğrenimini, çocukluktan ideali olan DEVLET GÜZEL SANATLAR AKADEMİSİ (Mimar Sinan Üniversitesi) Mimarlık Fakültesi’nde Yüksek Lisans mezunu olarak tamamladı. Yüksek Mimar olarak, çalışma hayatını kendi mimarlık bürosunda sürdürüyor.
İŞ YAŞAMI VE DENEYİMİ: İş yaşamına henüz eğitimini tamamlamadan başladı. 1985 yılından beri özellikle Laleli bölgesinde pek çok otel ve konut inşaatlarını tamamladı. Aynı dönemlerde, özellikle Rusya’da ihracat ve müteahhitlik çalışmalarında bulundu. Bu dönemde LASİAD’ın ( Laleli Sanayi ve İş Adamları Derneği) kuruluşunda, kurucular arasında bulundu. Bugünde Türki Cumhuriyetleri, Rusya , Libya vb ülkelerde ticaret ve müteahhitlik çalışmalarını yürütmektedir.
SİYASİ YAŞAMI / GEÇMİŞİ: Malatya’nın genç kuşak temsilcilerinden biri olarak Cumhuriyet Halk Partisi geleneği ile büyüdü. Lise döneminde Demokrat Öğrenci Grubu’nu kurarak, siyasal yaşama adım attı.1977 seçimlerinden bu yana, tüm seçimlerde arka planda, ama aktif roller alarak  siyasi çalışmalarına devam etti.
1998 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Eminönü İlçe Parti üyesi oldu. İşyeri ve ikamet değişikliği nedeniyle, 2000 yılından bu yana Kartal da yaşamakta ve çalışmaktadır.

EĞİTİM-KÜLTÜR ve SOSYAL  ALANDAKİ ÇALIŞMALARI:
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ve kişileri bir araya getirerek birçok yapının eğitim ve öğretime kazandırılmasını sağladı.
Bu okul ve yurtların büyük bölümü Kartal ilçemizde bulunmaktadır.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAKİ ÜYELİKLERİ:
TMMOB Üyesi.
Malatya Eğitim Vakfı Üyesi.

📆 15 Kasım 2013 Cuma 10:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR