MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Dünyadan, Genel, Manşet, Toplum » Orta Afrika Cumhuriyeti’nin yardım çığlığına Gönüllü Doktorlar koşuyor
Orta Afrika Cumhuriyeti’nin yardım çığlığına Gönüllü Doktorlar koşuyor

Yeryüzü Doktorları Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanlara yönelik etnik kıyıma sessiz kalmıyor. 21 Mart itibari ile başlayan saldırılar sonrası her mecrada seslerini duyurmaya çalışan Orta Afrikalı Müslümanlar için öncelikli ihtiyaçlar ilaç ve gıda…

Orta Afrika’da Müslümanlara karşı başlatılan soykırım üçüncü ayına girmek üzere. Müslümanlar açlık ve sefaletin yanı sıra sağlık problemleriyle de mücadele ediyor.
Anti – Balaka Milisleri camilere, kiliselere sığınan Müslümanları akıl almaz saldırı ve işkencelere maruz bırakıyor. Ülkede 700 bin kişi ülke içinde mülteci, 400 bin kişi ise Kamerun, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Kongo gibi ülkelere sığındı.

Yeryüzü Doktorları, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yerlerinden edilmiş sivillere tıbbi yardım götürmek için bir kampanya başlattı. “Yardım istemek için uzanmış bir eli de siz tutun” diyen Yeryüzü Doktorları ülkede 5 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu ifade ediyor.

Proje kapsamında Merkez Camii’ne yakın bir alanda bir klinik açılıyor, Kamerun ve Çad’daki mülteci kamplarına ilaç ve gönüllü sağlık ekibi gönderiliyor. Yüz binlerce göçmenin sığındığı Çad ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki hastanelerin kapasitelerinin geliştirilmesi için de bu hastanelere ekipman da götürülecek.

Doktor yok, gıda yok, okul yok…

Bangui Merkez Cami Müslümanlar Birliği, anti-balaka örgütünden zulüm gören kişiler için acil ihtiyaç listesi yayınlandı. Listede kalıcı bir dispanser, farklı branşlarda uzman hekimlerin periyodik bölge ziyaretleri, hijyen problemlerinin düzeltilmesi için temiz su temini ve genel hayat şartlarının iyileştirilmesi gibi ihtiyaçlar yer aldı. Ramazan boyunca gıda isteğinin de yer aldığı listede Müslüman çocukların neredeyse mahrum bırakıldığı eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için gerekli bursların sağlanması da talep edildi.

Orta Afrika’daki sivillere yardım ulaştırmak için  www.yeryuzudoktorlari.org sitesindeki kampanyalar bölümünden online olarak ya da OAC yazıp 6612’ye yollayarak bağış yapılabiliyor.

📆 10 Haziran 2014 Salı 10:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR