MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » ORTADOĞU KIŞ OKULU” İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDE
ORTADOĞU KIŞ OKULU” İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDE
Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (ORSAM) her yıl gerçekleştirdiği “Ortadoğu Kış Okulu Programı”, bu yıl 8-12 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde düzenleniyor. İstanbul Şehir Üniversitesi tarafından programı hazırlanan, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ve İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin katkıları ile gerçekleştirilen, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile farklı sektörlerden çalışanlara yönelik derslerde “Ortadoğu Siyasetine Giriş”, “İsrail-Filistin Meselesi”, “Küresel Güçler ve Ortadoğu”, “Ortadoğu’da Din ve Siyaset İlişkisi”, “İslami Hareketler ve Mezhepsel Dinamikler”, “Arap Baharı’nın Körfez Ülkelerine Yansımaları” konuları ele alınacak.

 

 

ORSAM, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin ortaklaşa düzenledikleri 5 günlük Ortadoğu Kış Okulu’nda her biri alanında uzman olan isimler tarafından 20 farklı seminer verilecek. İstanbul Şehir Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan program, değişen dünya dinamiklerini Ortadoğu bölgesini merkeze alarak bölgede yaşanan olayları yerel, bölgesel ve küresel boyutlarıyla açıklamaya, anlamaya ve anlamlandırmaya çalışarak değişim ve dönüşümün izlerini sürmeye yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Program, disiplinlerarası bir yaklaşımla Ortadoğu siyasetinin teorik ve pratik, tarihi ve güncel, yerel ve küresel tüm boyutlarını kuşatan geniş bir perspektif sunacak.

 

 

Bölgesel ve küresel konuları derinlemesine ele alan ve bugüne kadar düzenlediği etkinliklerle ilgili konuların akademisyen ve öğrencilerle birlikte tüm paydaşları tarafından tartışılmasını sağlayan İstanbul Şehir Üniversitesi, Ortadoğu Kış Okulu kapsamında da önemli konu başlıklarıyla seminer programı hazırladı. Program kapsamında; Ortadoğu tarihi, İslam Siyaset Düşüncesi, İslami Hareketler ve Mezhepsel Dinamikler, Ortadoğu’da Din ve Siyaset İlişkisi, Arap İhtilalleri ve Türkiye, Stratejik Derinlik, Büyük Güçlerin Ortadoğu Politikaları, Çatışma Çözümleri, İsrail- Filistin Meselesi, İran, Suriye Krizi, Göç, Mülteciler, Demokrasi, Güvenlik ve Etnik Yapılar gibi konuları ele alınacak.

Ortadoğu Kış Okulu Programına 36 farklı üniversiteden yaklaşık 30 lisansüstü (3 doktora, 27 yüksek lisans) öğrencisi olmak üzere toplam 132 öğrenci katılıyor. Program her ne kadar İstanbul çevresinde okuyan öğrencilere yönelik düşünülmüş olsa da Malatya, Kahramanmaraş, Aksaray, Burdur, Çanakkale ve Edirne’den öğrenciler ile birlikte yurtdışında eğitimine devam eden 4 öğrenci de programda yer alıyor. Ayrıca programda, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümlerinde okuyan öğrencilerin yanı sıra sosyal bilimlerin hemen hemen her alanından; gazetecilikten hukuka, psikolojiden Arap dili ve edebiyatına kadar birçok bölümden öğrenciler bulunuyor.

📆 09 Şubat 2016 Salı 12:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR