MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Osmanlı’dan Günümüze Matbuattan Seçmeler Sergisi Kartal’da
Osmanlı’dan Günümüze Matbuattan Seçmeler Sergisi Kartal’da

 

 

Kartal Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ulvi Sulaoğlu’nun “Osmanlıdan Günümüze Matbuattan Seçmeler” isimli sergisi Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katıldığı kokteyl ile açıldı. Geçtiğimiz Kasım ayında “Cumhuriyet Yazıları” başlıklı sergisiyle Kartallılardan büyük ilgi gören koleksiyoner Dr. Ulvi Sulaoğlu, yeni sergisiyle bir kez daha Kartallılarla buluştu. 

 

OSMANLI'DAN GÜNÜMÜZE MATBUAT SERGİSİ (8)

 

Yeni hizmete giren belediye binasının girişinde düzenlenen sergiye Kartal ve bölge de bulunan yerel gazete sahipleri ve çalışanlarının yanı sıra Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve siyasiler katıldı. Sergide diş hekimi ve efemera koleksiyoncusu Ulvi Sulaoğlu’nun Osmanlı döneminden bugüne yayınlanan gazetelerin örnekleri ve yayınlarda kullanılan çeşitli dönemlere ait emtiaları sergilendi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, sanat ve tarihe verdiği önemin bir kez daha altını çizdi ve büyük bir ilgiyle sergiyi gezdi. “Osmanlı’dan Günümüze Matbuattan Seçmeler” sergisi ziyaretçileri geçmişe götürdü. Sergi sadece gazeteciler tarafından değil, tüm konuklar tarafında da büyük bir ilgiyle gezildi.

 

OSMANLI'DAN GÜNÜMÜZE MATBUAT SERGİSİ (9)

 

Basın özgürlüğünün tartışıldığı ve gazetecilik yaptığı için tutuklu gazetecilerin varlığının düşündürücü olduğuna dikkat çeken Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Gazetecilik mesleğinin bugüne uzanan köklerini değerlendirerek çalışmalarını biraraya getiren Ulvi Sulaoğlu’nu kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, bugüne kadar emeği geçen tüm basın emekçilerine de sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum” dedi.

 

 

Kartal’da düzenlediği ikinci sergisi olduğunu vurgulayan Sulaoğlu, “Zor bir sanatı icra etmek isteyen gazeteciler bilgiyi toplumla paylaşmanın yanı sıra olayları bire bir yaşamaktadırlar. Amacım bu sergi ile gazetecilerin nasıl zorluklar içerisinde mesleklerini icra etmelerini halkımıza duyurmaktır” dedi.

 

 

Osmanlı’dan günümüze basılı materyalleri koleksiyon haline getiren Sulaoğlu’nun “Osmanlı’dan Günümüze Matbuattan Seçmeler” sergisi, Kartal Belediyesi yeni hizmet binasında 17 Ocak’a kadar açık kalacak.

 

 

 

 

Galeri
📆 13 Ocak 2014 Pazartesi 16:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR