MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN KALBİ BU FUARDA ATACAK!
OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN KALBİ BU FUARDA ATACAK!

Messe Frankfurt Istanbul Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliği ile düzenlenen Türkiye’nin lider otomotiv endüstrisi fuarı olan Automechanika Istanbul, bu yıl 10. kez sektörün nabzını tutmaya hazır. Otomotiv sektörünün bölgedeki en kapsamlı etkinliği, İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 07-10 Nisan 2016 tarihleri arasında kapılarını açıyor.

 

 

Bu yıl fuarda 34 ülkeden 1282 firma 38.173 m2 alanda ürün ve çözümlerini sergiliyor. Aralarından, Almanya, A.B.D, Çin, Hindistan, Hong Kong, İran, İspanya, İtalya, Fas, Fransa, Güney Kore, Pakistan, Romanya, Singapur, Tayvan, Tunus ve bu yıl ilk kez olmak üzere Endonezya ülke pavilyonları ile katılım gösteriyor.

 

Firmalar, Parça & Bileşenler, Elektronik Donanım & Sistemler, Aksesuar &Tuning, Onarım & Bakım, Bilgi Teknolojileri & Yönetim, Servis İstasyonu & Oto Yıkama olmak üzere 6 kategoride ürünlerini sergiliyor. İlk kez geçtiğimiz yıl eklenen Yağ, Lastik, Akü, Truck Competence özel bölümlerinde ise bu yıl büyüme yaşandığı gözlemleniyor.

Messe Frankfurt Istanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım 2016 etkinliğine ilişkin görüşlerini; “Automechanika markası, dünya çapında  otomotiv tedarik sektöründe hizmet veren başarılı fuarlarıyla tanınıyor. Dünyanın dört bir yanında 15 fuar gerçekleştiren Automechanika markası, otomotiv sektörünün öncü fuarı konumunda. Automechanika Istanbul, kendi alanında Avrasya’nın en popüler fuarı haline geldi. Fuar Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya bölgesinin kesiştiği noktada, otomotiv endüstrisinden orijinal ekipman üreticisi (OEM) ve yedek parça profesyonellerini bir araya getiriyor.

Bugün Automechanika Istanbul, Frankfurt ve Şanghay’dan sonra otomotiv sektörünün en büyük 3. fuarı konumunda. Bu yıl 10. kez sektör profesyonellerini ağırladığımız etkinlikte, bu çıtayı daha da yukarı taşıyacağız,” diye ifade ediyor.

 

SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN DERNEKLERİ İLE İŞBİRLİĞİ

Sektörün önde gelen kurumlarının desteği, Automechanika İstanbul’un güçlü pozisyonunu bir kez daha kanıtlıyor. Bu kurumlar şu şekilde: AASA – Satış Sonrası Otomotiv Tedarikçileri Derneği, APRA – Otomotiv Parçaları Yeniden İmalatçıları Derneği, ASA – Otomobil Servis Ekipmanları Üretici ve İthalatçıları Derneği (Almanya), EGEA – Avrupa Garaj Ekipmanları Birliği (Belçika), FIGIEFA – Otomotiv Yenileme Pazarı Distribütörleri (Belçika), HDMA – Ağır İş Aracı Üreticileri Birliği, MEMA – Motor Ekipmanları Üreticileri Birliği, OAC – Denizaşırı Otomotiv Konseyi, OIB –Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, TAISAD – Taşıt Araçları İhtisas Sanayici ve İşadamları Derneği, TAYSAD – Türkiye Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, OYPG – Türkiye Otomotiv Yenileme Pazarı Geliştirme Derneği, ZDK – Almanya Alman Motor Endüstrisi ve Tamir Federasyonu, TOBB – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB – Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel “Automechanica Istanbul, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek; bir kez daha Avrasya bölgesinin lider uluslararası fuarı olma özelliğini kanıtlıyor. Tüm bölgeden otomotiv endüstrisi profesyonelleri ve kararvericileri, Automechanika Istanbul çatısı altında bir araya geliyor. Fuar, hem yeni ithalat ve ihracat fırsatları sunuyor hem de işlerini genişletmek isteyenler için önemli bir uluslararası platform görevi görüyor.

 

Uluslararası Buluşma Noktası

Automechanika Istanbul, Türkiye’nin OEM ve yedek parça konusundaki güçlü konumunun da etkisi ile her yıl dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleşen Yurtdışı Alım Heyeti Programı dahilinde, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Moldovya, Sırbistan ve Tunus’tan satın almacılar fuarı ziyaret edecek. Automechanika Istanbul 2016, gerçekleştirilen yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçi çalışmaları ile bu güçlü performansını korumaya devam edecek ve katılımcıları için yeni iş anlaşmalarının önünü açacak.

 

📆 05 Nisan 2016 Salı 12:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR