MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Yazarlar » PANDEMİ DE SOSYAL MEDYA…
PANDEMİ DE SOSYAL MEDYA…

Her sabah evimizden çıkıp okula ve işe  gittiğimiz günler birden ansızın biterek,evde korkulu bir bekleyişe geçti.Her akşam haberlerde artan vaka sayılarını görünce endişelerimiz artmaya devam etti.Toplumun büyük bir kesimi korkuyla ve sağduyuyla kurallara uyarken ,belli bir kesim de umursamaz davranmaya devam etti.

Evde kalanlar, çalışmaya devam edenler derken bu süreçte bence en sıkıntılı kesim çocuklar oldu.Sıkıntıya sebep olan çocuklar değil onların içinde bulundukları durum.Hepsi evlerine hapsoldu.

Okullarından,sosyal hayatlarından uzak kaldılar.Biz yetişkinlerin bile ilk kez karşılaşıp aksiyon filmine benzettiğimiz bu durumu, çocuklar daha sakin karşıladılar ve yetişkinlere göre daha uyumlu davranıyorlar.Bir anda değişen  hayatımızda sosyal medya kullanımımız bir hayli arttı. 

Eskisi gibi gezdiğimiz yerleri paylaşamasak bile evde yaptığımız ekmekler,tatlılar börekler derken  sosyal medya  yemek tarifleri sitesine döndü.Birde en çok ölüm haberleri yer aldı.Anında coronodan öldü,kalpten öldü paylaşımları  epey dolaştı.

Bence paylaşılan ve insanı gerçekten covid-19 gündeminden uzaklaştıran en güzel gün Anneler günü oldu.Sayfa sayfa annelerimizi,çocuklarımızı paylaştık.Sosyal medyaya bir güzellik bir canlılık geldi.Son zamanlarda yemek-börek ve ölüm haberlerinden bir hayli sıkılmışken  üstüne de 65 yaşa getirilen sınırlı sokağa çıkma izni keyifli bir gün geçirmemize sebep oldu.

Bu sürecin en sıkıntılı tarafı bilinçsizce yapılan siyasi söylemler oldu. Vaka sayıları gizleniyor,ölüm sayıları gizleniyor gibi ortalıkta dolaşan asılsız birçok video yazı dolaştı.Varsayım üzerinden gidecek olursak; diyelim ki gizleniyor  gerçeği söyleyince ne değişecek daha mı az sokağa çıkacaksınız?Kurallara daha mı çok uyacaksınız?

Bunu söyleyenlerin amacı toplumda psikolojik olarak insanların kaygısını arttırıp  güvensizlik yaratmak mı , yoksa insanların sıkıntısından zevk almak mı?

 Ayrıca öğretmen ver imamlar için ”Vefa grubunun yaptığı  işi polis ,jandarma değil ; imam ve öğretmenler yapsın” diyerek  toplumun özellikle önde gelen iş insanları başta olmak üzere sosyal medyada  paylaşım ve yorumlar  yapıldı.

Diyanet görevlileri, öğretmenler,memurlar ve STK  gönüllüleri Vefa Sosyal Destek Gruplarında gönüllü çalışmaktadırlar.

İmamlar ve öğretmenler konusunda ki bu tür boş oturuyorlar yan gelip yatıp maaş alıyorlar ifadeleri bu meslekleri itibarsızlaştırmaktır. Bu  dönemde elbette ki sağlık çalışanlarımızın hakkını ödeyemeyiz ama şunu unutmamak gerekir ki her meslek kutsaldır. Çocuklarımız için çırpınan öğretmenlerimiz okulların kapalı olduğu bu günlerde gerek online programlar üzerinden gerek sosyal medya üzerinden eğitim öğretime devam etmeye çalışmaktadırlar.

Başta sağlığın olduğu, saygı  ve sevginin eşlik ettiği huzurlu günler diliyorum.

Sultan Gören

📆 12 Mayıs 2020 Salı 12:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR