MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » Pendik Özgür Kudüs İçin Meydandaydı
Pendik Özgür Kudüs İçin Meydandaydı

Pendik,  bu kez Siyonist İsrail’in Mescidi Aksa işgalini protesto etmek için düzenlenen Filistin Gecesi’ne ev sahipliği yaptı. Gazipaşa Meydanındaki  “Özgür Kudüs İçin Meydanlardayız” Programında konuşan Filistinli Siyaset Bilimci Prof. Dr. Al-Fattah El-Awaisi: “Türkiye’den başka ümidimiz kalmadı.” dedi.

 

Gecenin geç saatlerine kadar süren etkinlikte Pendiklilerin yanı sıra Suriyeliler ve Arap kökenli Türkiye vatandaşları, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla “Katil İsrail Mescidi Aksa’dan Defol”, “Kudüs’e Selam Direnişe Devam” sloganlarıyla İsrail karşıtı sloganlar attı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ilçe müftüsü Muhammed Yaman’ın duasıyla başlayan programda İstiklal Marşı’nın yanı sıra Filistin Marşı da çalınarak Filistinlilere destek verildi. Etkinliğe katılan isimler arasında Türkiye Filisin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan,  Filistin milletvekili Sayed Abumusameh ve daha önce Pendik’te konferans veren Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden Filistin Siyaset Bilimci Prof. Dr. Al-Fattah El-Awaisi de yer aldı.

Başkan Dr. Şahin: “Mescidi Aksa için bedel ödemeye hazırız”

Programda meydandakileri selamlayarak oldukça duygu yüklü bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Bu millet dirilecek, Mescidi Aksa özgürleşecek. Bunun için bedel ödemeye hazırız. Her Müslüman buna mecburdur.” dedi. Konuşmasında eleştiride de bulunan Başkan Şahin: “Uyuyan kardeşlerimizi uyandırmak için meydandayız. Maalesef çoğu Müslüman gaflet içinde. Bundan dolayı da başında ne belalar var bilmiyor. Onun düşmanı Siyonizm ise bir ve beraber hareket ediyor. Şuur göstermemiz lazım, yoksa başımıza çok daha çoraplar örülecek. İşte tüm mesele budur.” şeklinde konuştu.

Kızı vurulan Türk anne, yürekleri dağladı

Etkinlik boyunca meydandaki coşku, sloganlar ve konuşmalar LED ekrandan naklen yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mescidi Aska Şiiri’nin de yayınlandığı LED ekranda kızı vurulan bir Türk annenin yakarışı ise yürekleri dağladı. Annenin feryadı yaralanan kızından ziyade Katil İsrail’in Mescidi Aksa politikasına ses çıkarmayan Müslüman ülkelere yönelik oldu.

Al-Fattah El-Awaisi: “Türkiye’den başka ümidimiz kalmadı”

Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden Filistinli Siyaset Bilimci Prof. Dr. Al-Fattah El-Awaisi, İsraillilerin asıl hedefinin Mescidi Aksa’yı yıkmak olduğunu, ümmetin ise gaflet ve uykudan sıyrılması gerektiğini belirterek “Şimdi biz öyle bir haldeyiz ki uykumuzdan uyandığımızda Mescidi Aksa’yı bir daha yerinde göremeyeceğiz. Maalesef bütün Müslümanların, özellikle de Arap milletinin zayıflığı devam etmektedir. Bizim Türkiye’den başka ümidimiz yok. Bu nedenle 15 Temmuz’da da Türkiye’de darbe yapmak istediler. Bizler Türkiye’nin siyonizme ve kafirlere karşı büyük bir güce kavuşmasını ve Mescidi Aksa’nın yıkılmasının önüne geçmesini istiyoruz. Bizleri burada toplayıp Mescidi Aksa’yı anmamızı sağlayan Pendik Belediyesine çok teşekkür ederim. Biliniz ki Mescidi Aksa’yı hürriyete kavuşturmak yakın zamanda olacaktır. Bir sonraki buluşmamız inşallah, Mescidi Aksa’da olacaktır.” dedi.

“Harem-i Şerif’i namusumuz gibi korumalıyız”

Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da yaptığı konuşmada Kudüs davasını kalbinde yaşatan ve yansıtan herkese teşekkür ederek “Maalesef, bugün kıblesi işgal altına olan bir milletiz. İnanç,  coğrafi sınırlar tanımaz. Harem-i Şerif’in izzetini namusumuzu korur gibi korumak zorundayız. Biz Müslümanlar olarak emperyalistler tarafından oynanan oyunu görüyoruz, farkındayız. Bu topraklar İslâm ümmetinin son umudu olan topraklardır. Bu kaleyi hep birlikte korumak zorundayız.  Kudüs’ü Katil İsrail’in başkenti yapmak için ABD destek veriyor. Asla zalimlerin zulmüne müsaade etmeyecek, mukaddeslerimizi korumaya devam edeceğiz. Pendik meydanında olduğu gibi böyle gösteriler İslâm coğrafyasında pek az görülüyor. Ama bütün bir İslâm coğrafyasının da uyanmasına vesile oluyor. Kudüs özgürleşene kadar mücadeleye devam edelim.” dedi. Özgür Kudüs Buluşması, ardından Grup Yürüyüş’ün Kudüs ve Filistin’e yönelik ezgi ve marşlarla devam etti.

📆 26 Temmuz 2017 Çarşamba 14:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR