MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Manşet, Pendik, Toplum » Pendikli gözlükçüden hayrete düşüren eserler.
Pendikli gözlükçüden hayrete düşüren eserler.

Piyano aşkı inanılmaz sanat eserlerine dönüştü
Pendikli Gözlükçü Hüseyin Sarı’nın el emeğiyle yaptığı ve bir eşi bulunmayan minyatür  piyanolar görenlerde hayranlık uyandırıyor.  Eserlerini Pendik  Belediyesi El Sanatları Satış Merkezi’nde sergileyen Hüseyin Sarı, sanatını ilerleterek kurşun kalem ucunda heykeller de yapmaya başladı.  Dünyada çok az sanatçının yapabildiği bu heykellerde, testereden Eyfel Kulesi’ne kemandan zincire kadar birçok figür bulunuyor.
İçindeki sanat aşkını yaratıcılığı ve el becerisiyle birleştiren Pendikli Gözlükçü Hüseyin Sarı, eşine az rastlanır eserler meydana getiriyor. Bir yıl önce maket piyano yaparak işe koyulan Sarı, seramikten biblolar ve en son da kurşun kalem üzerine yaptığı figürlerle sanatını zirveye taşıdı. Piyano meraklısı olan Sarı, çok pahalı olduğu için piyano yerine maketini almaya karar verdiğini, ancak her yerde aradığı minyatür piyanoyu bir türlü bulamadığını söylüyor. İyice incelediği piyanoların maketini kendisinin yapabileceğini düşünerek işe koyulan Sarı: “İlk piyanoyu tamamen ahşaptan yaptım. Acemiliğimi atlattıktan sonra ikincisini ve üçüncüsünü yaptım. Üçüncü piyanomda reklam tabelalarında kullanılan pleksi denilen bir malzeme kullandım. Gerçeği gibi çok parlak ve göz alıcı duruyor.” dedi. Şu an dördüncü piyanosu üzerinde çalışmasını sürdüren Sarı, kısa süre içerisinde onu da bitireceğini belirtti.
Piyano dersi alıyor
Evli ve iki çocuk babası olan Hüseyin Sarı, içinde piyano aşkı olduğunu ve şu an piyano dersi aldığını söylüyor. Çok pahalı olduğu için şimdilik gerçek piyano alamadığını belirten Hüseyin Sarı, ileride mutlaka bir piyanoya sahip olmak istiyor. Eşinin yaptığı işi takdir ettiğini, ancak evi atölyeye çevirdiği için zaman zaman tepki gösterdiğini belirten Sarı, yaptığı piyanoların bilinen modellerin minyatüre edilmiş hali olduğunu ifade ediyor. Sarı, aynı zamanda seramik hamurundan piyanist ve çello çalan kadın bibloları da yapıyor.
Kalem ucunda Eyfel Kulesi
Hüseyin Sarı’nın hünerleri bununla da sınırlı değil. Dünyada birkaç kişinin yaptığı kurşun kalem ucunda figürler “yok, artık” dedirtiyor. Bir kalemle aylarca uğraşıyorum diyen diğer sanatçıların tersine Sarı, bunun için sadece yarım gününü harcıyor. Kurşun kalem ucuna testereden kemana, Eyfel Kulesi’nden kafese kadar birbirinden ilginç birçok figür yaptı. Yine kalem ucundan yapılmış zincir ise ince işçiliği ve sabrı gözler önüne seriyor. Hüseyin Sarı’nın minyatür piyano ve biblo eserleri,  Pendik Belediyesi  Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi yanındaki El Sanatları Satış Merkezi’nde beğeniye sunuldu. Pendik Belediyesi’nden sanatını ilerletmesi konusunda teşvik gördüğünü belirten Hüseyin Sarı,  yakın zamanda bir de sergi açmaya hazırlanıyor.

📆 21 Ağustos 2013 Çarşamba 11:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR