MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Gençlik, Manşet, Pendik, Toplum » Pendik’te Aktif Yaşam Merkezi kuruluyor.
Pendik’te Aktif Yaşam Merkezi kuruluyor.

Pendik Belediyesi, engelli çocuk ve gençlere aktif yaşam alışkanları kazandırmak ve günlük hayata katılmalarını sağlamak amacıyla yeni bir merkez kuruyor. 0-24 yaş arası engellilerin hareket kapasitelerini artıracak ‘Fiziksel Aktivite Merkezi” için çalışmalara başlandı

pendik_belediyesi_aktif_yaşam_merkezi_kuruluyor_03092013_01
Gedik Üniversitesi işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle gerçekleştirilecek “Engelli Çocuklar ve Gençler İçin Fiziksel Aktivite Merkezi”  tanıtım toplantısı Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Projeyle 0-24 yaş arasındaki fiziksel ve zihinsel engellilerin hareket kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren Gedik Üniversitesi’nden Proje Koordinatörü Dilara Özer, merkezde hem Pendik Belediyesi hem de üniversiteden personelin görev alacağını söyledi. Proje hayata geçtiğinde her engelli grubunun ayrı sınıflarda eğitim alacağını belirten Özer, gerekli altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Dolayoba Spor Kompleksi’nde eğitim görecekler
Proje kapsamında eğitim alacak engelli çocuk ve gençler, Pendik Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Dolayoba Spor Kompleksini kullanacak. Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Yaman, belediye olarak böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Engelli Çocuklar ve Gençler İçin Fiziksel Aktivite Merkezi’yle engellilerin günlük hayata daha fazla katılmalarını sağlamak istediklerini ifade eden Yaman: “Engellilere yönelik desteklerimiz bununla sınırlı olmayacak. Pendik Belediyesinin projeleri devam edecek.” dedi.
Model oluşturacak kapsamlı proje
Proje kapsamında 250 çocuk ve gencin 16  ay boyunca bireysel gereksinimlerine uygun olarak hazırlanan fiziksel aktivite programları doğrultusunda eğitim hizmetlerinden yararlanmaları planlandı. Aile katılımlı olarak planlanan bu eğitim hizmetleri çocuk gelişimi ve eğitimi, beden eğitimi, beslenme ve diyetetik uzmanı, psikolojik danışma ve rehberlik uzmanından oluşan bir ekip tarafından yürütülecek.

pendik_belediyesi_aktif_yaşam_merkezi_kuruluyor_03092013_02
Program öncesi Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu mini bir konser verdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yaman, projeyle engellilerin günlük hayata daha fazla katılmalarını sağlamak istediklerini söyledi.
Gedik Üniversitesi’nden Proje Koordinatörü Dilara Özer

Galeri
📆 04 Ekim 2013 Cuma 10:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR