MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Manşet, Pendik, Teknoloji, Toplum » Pendik’te ücretsiz internet keyfi başladı.
Pendik’te ücretsiz internet keyfi başladı.

Pendik Belediyesi, ilçe merkezinde vatandaşları ücretsiz ve kesintisiz internet keyfine kavuşturdu. İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan mali destek alan proje kapsamında 12 noktaya kurulan sistem, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in katıldığı törenle ücretsiz internet hizmeti sunmaya başladı..
Günlük hayatın vazgeçilmez iletişim aracı olan internet, artık Pendik’in merkezinde ücretsiz ve kesintisiz olarak sunuluyor. Pendik’te 12 noktaya  Access Point (İnternet bağlantılarını sağlayan aygıt.) yerleştirdi. Bu uygulama ile Pendikliler artık sahil boyunca ve Gazipaşa Caddesi’nde ücretsiz kablosuz internet keyfi yaşamaya başladı. Parklar, restoranlar, sahilin yanı sıra çekim alanını kapsayan ev ve işyerleri de bu uygulamadan ücretsiz yararlanabilecek. Kurulan sistemle bilgisayar ya da kablosuz ağ destekli cep telefonlarına 20 Mbit’e kadar hızlı kablosuz internete girme olanağı sağlanıyor.
Vatandaşların güvenliği için ücretsiz abonelik sistemi
İnternet hizmetinin açılış töreninde konuşan  Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, vatandaşların şifre olarak ücretsiz bağlanacağı internet bağlantısının çocuklar için de güvenli olduğunu belirtti. Başkan Şahin, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan belediye olarak yeni bir hizmet daha kattıklarını vurgulayarak kentte internete erişimi kolaylaştırmak amacıyla kablosuz internet erişimi kurduklarını belirtti. Hizmetin insanların yararına kullanılması için abonelik sistemi ile çalışacağını söyleyen Başkan Şahin, “İlk kez bu hizmetten yararlananlara telefon numarası, kimlik bilgileri ve şifre gerektiren bir sistem oluşturduk. Daha sonra sizin adınıza başka birisinin internete girip hukuki açıdan sorun çıkarmasını önlemek amacıyla böyle bir yöntem seçtik”dedi. Konuşmasının ardından Başkan Şahin, ücretsiz internet çocukları ile birlikte test ederek ilk bağlantıyı gerçekleştirdi.

Galeri
📆 03 Ağustos 2013 Cumartesi 11:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR