MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Pendik, Toplum » Pendik’te Yatırımlar Tamamlanıyor.
Pendik’te Yatırımlar Tamamlanıyor.

İlçenin birçok noktasında devam eden spor kompleksleri, semt merkezleri ve etüt merkezleri inşaatlarında sona doğru geliniyor.

Fevzi Çakmak Semt Merkezi ve Ahmet Yesevi Mahallesi Yıldıztepe Sosyal Tesisi tamamlanırken diğer inşaatların da yapımlarında büyük aşama kat edildi. Pendiklileri yıl içerisinde birçok açılış bekliyor.
Fevzi Çakmak Semt Merkezi   Tamamlandı
Geçtiğimiz yıl temmuz ayında temeli atılan Fevzi Çakmak Semt Merkezi bir yıl gibi kısa sürede tamamlandı. Hizmete gireceği günü bekleyen merkezin çevre ve peyzaj düzenlemesi yapılıyor. 4 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezde iki büyük fitness salonu, İSMEK sınıfları, aile sağlık merkezi, gençlik ve  etüt merkezleri yer alacak. Her ayrıntının düşünüldüğü merkezde örneğin İSMEK kurslarına gelen bölge sakinleri için çocuklarını bırakabilecekleri “süreli bakım odaları” bile oluşturuldu. Bunun yanı sıra içinde, ücretsiz internetin de yer aldığı okuma alanlarına sahip 100 metrekarelik bir kütüphane de bulunuyor. Öte yandan çok amaçlı salonda seminerler, konferanslar verilebilecek ve film izlenebilecek.
Dumlupınar Semt Merkezi    %75’i tamamlandı
Yapımı hızla süren semt merkezinin önemli bir kısmı tamamlandı. Şu an semt merkezinin dış cephesi yapılırken bir yandan da asma tavan ve mermer döşeme çalışmaları devam ediyor. Bodrum, zemin, üç kat ve terastan oluşan Dumlupınar Semt Merkezi, toplam 2 bin 585 m² alana sahip. Merkez, tüm kamu hizmetlerini bir araya toplayarak hizmeti bölge halkının ayağına getirecek.
Sülüntepe Spor Kompleksi    %70’i tamamlandı
Tamamlandığında ilçenin en önemli spor kompleksi olacak Sülüntepe Spor Kompleksi’nde çalışmalarda önemli aşama kat edildi. A Blok’un iç ve dış sıvaları biterken tribün kaplaması ve çatı karkası bitti. B Blok’ta ise zemin kaplaması devam ederken çatı karkası tamamlanmak üzere. C Blok’ta dış ve iç sıvalar ile tribün kaplaması yapıldı. Duvarları biten D Blok’un çatı karkası devam ediyor. Toplam 8 bin 198 m²’lik komplekste basketbol, voleybol, judo, karate, tekvando gibi sporlar yapılabilecek. Ayrıca komplekste bay ve bayanlar için iki ayrı yüzme havuzu, muhtarlık, kreş, gençlik merkezi ve kafeterya bulunacak.
Yeşilbağlar Spor Kompleksi     %55’i tamamlandı
Kaba inşaatı tamamlanan Yeşilbağlar Spor Kompleksi’nin çatı karkası tamamlanırken dış cephe giydirme ve sıva işleri devam ediyor. Bölgeye prestij kazandıracak spor kompleksinde basketbol, voleybol, karate, judo, güreş, tekvando gibi branşlarda eğitimlerin verileceği çok amaçlı salonlar, fitness odası ile gençlik merkezi bulunacak.
Dolayoba Spor Kompleksi   %50’si tamamlandı
Velibaba Mahallesi’nde bulunan Dolayoba Spor Kompleksi’nin kaba inşaatı biterken çatı bölümünün yapım işleri sürüyor. Fevzi Çakmak, Esenler ve Dumlupınar Mahallelerine de yakın olan komplekste2 açık saha, basketbol, voleybol, karate, judo, güreş, tekvando, fitness, çok amaçlı salonlar, gençlik merkezi ve otopark yer alacak.
Velibaba Etüt Merkezi   %70’i tamamlandı
Gençlerin sporu ve eğitimi birlikte yaşamaları amacıyla Velibaba Halı Saha ve Etüt Merkezi inşaatının kaba kısmı tamamlandı. Duvarların sıvası devam ediyor. Cezaevi karşısında yapımı süren etüt merkezinin yanına bir de halı saha yapılacak.
Güllübağlar Etüt Merkezi    %55’i tamamlandı
Güllübağlar Muhtarlığının arka tarafındaki arazide yapımı devam eden etüt merkezi, zemin ve üst kattan oluşuyor. Etüt merkezinin kaba inşaatı tamamlanırken duvarlar örülmeye devam ediyor. Zemin kattaki halı saha tarafına bakan bölümde idari oda ve soyunma odaları; caddenin cephesine bakan kısmında ise ticari üniteler yer alacak. Üst katta bilgisayar odası, ders odası, kütüphane ve kafe bulunacak. Aynı zamanda muhtarlık da burada hizmet vermeye devam edecek.
Ahmet Yesevi Yıldıztepe Sosyal Tesisi   Tamamlandı
Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan tesis bodrum, zemin ve üç kattan oluşuyor. Kısa sürede inşası tamamlanan tesisin bodrum katında spor salonu; zemin katında etüt merkezi; birinci katında ise derslik ve sınıflar yer alıyor. İkinci ve üçüncü katların kullanımı daha sonra belli olacak.
Velibaba Sosyal Konutları   %50’si tamamlandı
Gecekondu probleminin çözümünde kullanılmak üzere inşa edilen Velibaba Sosyal Konutları hızla yükselmeye devam ediyor. Konutların A, B ve C Blokları betonarme kısımları tamamlandı. A Blok’un iç ve dış sıvası ile mantolaması biterken B ve C Blokların duvarları tamamlandı. D Blok’un kabası bitti. Kentsel dönüşüm çalışmalarında gecekondu tasfiyesinde kullanılacak konutlarda 126 daire yer alacak.

📆 25 Temmuz 2013 Perşembe 10:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR