MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » POLİZOM’A STRING VENTURES’TAN YATIRIM
POLİZOM’A STRING VENTURES’TAN YATIRIM

Kadir Has Üniversitesi iNEO Kuluçka Merkezi’nde geliştirilen iş projelerinden Polizo, Silikon Vadisi’nin ünlü markalarından String Ventures’tan yatırım aldı.

 

Kadir Has Üniversitesi iNEO Kuluçka Merkezi’nden (khasineotto.com) Serkan Altuntaş’ın kurduğu Polizom Biyoteknolojik Yazılım şirketi (polizom.com), String Ventures’dan (string.ventures) yatırım aldı.

YENİ İLAÇ KEŞFİNİ KISALTIYOR

Üniversitenin Kuluçka Merkezi’nde biri Türk, Serkan Altuntaş, Hesaplamalı Biyoloji ve Biyoinformatik master programı mezunu, Bilgisayar Mühendisliği’nde doktora öğrencisi, diğeri Sırp, Teodora Djikic, Kadir Has Üniversitesi Biyoinformatik ve Genetik Bölümü doktora öğrencisi, iki ortak tarafından kurulan şirket, ortalama 10 yıl süren yeni ilaç keşfi sürecinin teorik bilgisayar hesaplamalarıyla geçen ilk 1-2 yıllık kısmını hızlandırarak 1-2 aya indiren bir yazılım geliştiriyor. Genel amaçlı grafik kart işlemcisi (GPGPU) teknolojilerinden faydalanarak hazırlanan ve kapalı beta aşamasında olan girişimin müşteri yelpazesi bağımsız araştırmacılardan ilaç şirketlerine uzanıyor. Girişimin amacı teorik ilaç keşfi alanında dünyanın en çok kullanılan online uygulaması olmak.

BEŞ KİŞİLİK EKİP

2015 yılının Mayıs ayında TC. Sanayi Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermaye Desteği ile Kadir Has Üniversitesi iNEO TTO Kuluçka Merkezi’nde kurulan şirket String Vetures’un da desteği ile çalışmalarına devam etti. Mart 2016’da String Ventures’dan aldığı tohum yatırımı ile geliştirici takımını büyüterek hızla yol almaya başladı.

Şu anda 5 kişiden oluşan takım yüksek performanslı bilimsel hesaplama ve moleküler modelleme konularında kendine yeni üyeler arıyor. (apply@polizom.com)

📆 02 Haziran 2016 Perşembe 19:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR