MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Prematüreler buluştu
Prematüreler buluştu

PREMATÜRE BEBEKLER BİR ARAYA GELDİ

PREMATÜRELER BULUŞTU

 

 

Erken doğan ve yapılan tedaviler sonucu hayat bulan bebekler buluştu. Gram gram kilo alarak kocaman olan bebekler oyun dolu bir gün geçirirken, anneleri de tecrübelerini paylaştı.

 

 

Tüm dünyada her yıl 13 milyonu aşkın bebek prematüre olarak doğuyor. Bu da her 10 bebekten biri anlamına geliyor. Ülkemizde ise her bin bebekten 28’i henüz bir yaşına gelmeden ölüyor. Kayıpların üçte ikisi ilk 28 günde yaşanıyor. Bu nedenle yenidoğan süreci bebekliğin en kritik günlerinden sayılıyor. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi prematüre bebeklerin bakımına ve yenidoğan sürecine dikkat çekmek amacıyla prematüre doğum yapmış ve süreçleri başarıyla atlatmış anneleri bir araya getirdi. Dünya Prematüre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe anneler çocuklarıyla katıldı. Bilgi ve deneyimlerini paylaşan anneler, bakım süreci kadar moral ve motivasyonun da önemli olduğunu vurguladı.

 

 

İLK BEBEĞİMİ KAYBETTİM

Sevilay Ayaz (36) sağlıklı bir hamilelik geçirmesine rağmen oğlu Kaan 26 haftalıkken 880 gram dünyaya geldi. 70 gün yoğun bakımda kaldı. Ama hayata tutunmayı başardı. Yenidoğan bakım ünitelerinin yaşam demek olduğunu belirten Ayaz, “İlk bebeğimi prematüre doğduğundan dolayı 24 saat içinde kaybettim. 25 haftalıkken 765 gram dünyaya geldi. Ama yaşam savaşını kazanamadı. Prematüre doğan bu bebeklerin bakımında çok dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle anne sütünün önemi büyük. Öte yandan şartlar kadar personel de iyi olmalı. Anneler, bu süreçte kendilerini motive etmeli, sabırlı olmalı. Çünkü bebeklerinin kuvözde ne kadar kalacakları belli değil. Her duruma kendilerini alıştırmaları lazım” dedi.

MORAL VE MOTİVASYON ÖNEMLİ

Kısırlık tedavilerinin artmasıyla birlikte prematüre doğumların da arttığını söyleyen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. İpek Akman, şunların altını çizdi: “Yenidoğan bakımındaki ilerlemelerle birlikte prematüre bebeklerin sağ kalım oranı yükseliyor. Bu bebekler organ gelişimlerini tamamlayamadan doğdukları için enfeksiyonlara açık oluyor. Bunun yanı sıra birçok sağlık riski de taşıyorlar. Bu anlamda prematüre bebeklerin bakımına dikkat çekmek çok önemli. Süreçleri en sağlıklı ve en başarılı şekilde atlatmak için annenin moral ve motivasyonunu da yüksek tutması gerekiyor.”

📆 18 Kasım 2014 Salı 11:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR