MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Toplum » Proje Ürettik, Ödül Kazandık!
Proje Ürettik, Ödül Kazandık!

 

Başarılı projeler, Adalar’a 2 Ödül birden kazandırdı…

 

 

Özelkalem Dergisi tarafından 6.sı düzenlenen Türkiye’nin Yerel Yönetim Ödülleri, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törenle, dün gece sahiplerini buldu.

 

 

Türkiye genelinde 2950 Belediye ve 81 İl Özel İdaresi’nin 9 kategoride yarıştığı seçmelerde toplam 29 ödül dağıtıldı. Adalar Belediyesi 2 ayrı kategoride, 2 ödül birden kazandı.

 

Çevre Koruma” kategorisinde ödülü Gırgırla Avlanma Yasağı projesi alırken, Adalar Kent Müzesi “Kültür Sanat Turizm Etkinlikleri” kategorisinde ödül getirdi. Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkan Ödülü’nü Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’den aldı.

 

adalar-belediyesi-1

 

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, ödül konuşmasında şunları söyledi:

 

Adalar çevresinde mekanik gırgırla avlanmanın çevreye ve ekolojik dengeye zarar verdiğini tespit etmiştik. 2,5 yıl uğraşarak Adalar çevresinde mekanik gırgırla avlanma yasağının kapsamını genişlettik. 18 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Su Ürünleri Tebliği’ ile Adalar çevresi ve Kartal- Kadıköy kıyı şeridi ile Adalar arasındaki bölgede gırgır ağı ile avlanma yasaklandı. Gırgır avcılığı; doğal, tarihi ve kültürel değerlerimize zarar verirken, altyapı sisteminde hasarlara ve ekonomik kayıplara neden oluyordu. Diliyorum bizden sonra gelecek arkadaşlarımız, yasağın kapsamını daha da genişletirler.” dedi. Dr. Farsakoğlu, Kent Müzesi ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Adalar Müzesi, İstanbul’un ilk ve tek Kent Müzesi. Bu projenin fikir babası Çelik Gülersoy başta olmak üzere, emeği geçen herkese ve Adalılar’a teşekkür ediyorum. ‘Son İstanbul’ adını verdiğimiz Adalar’ın korunmasında emeği geçenlere, ayrıca Prof. Dr. Ruşen Keleş ile Prof. Dr. Mete Tapan hocamıza Adalar’ın kültürel, doğal ve tarihi dokusunun korunmasında yaptığı katkılardan dolayı çok teşekkür ederim”.

 

 

Ödül töreni, şef Kutlu Payaslı’nın yönetiminde Valiler ve Belediye Başkanlarından oluşan koronun konseriyle sona erdi.

 

Galeri
Etiketler: , ,
📆 28 Şubat 2014 Cuma 16:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR