MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Rakım Yüksekliği Bal Kalitesini Arttırıyor
Rakım Yüksekliği Bal Kalitesini Arttırıyor

Kartal Belediyesi “İstanbul Bal Ve Arı Ürünleri Kartal Festivali” Düzenledi
Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen balları tadan vatandaşlar, üreticilerden bilgi aldı

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Festivali’nde birbirinden lezzetli balları tüketiciyle buluşturan arıcılar, rakım yüksekliğinin balda kaliteyi arttırdığını söyledi.
Kartal Belediyesi, İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği’nin işbirliğiyle düzenlediği “İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Kartal Festivali” arı üreticilerini buluşturdu. Erzurum’dan Edirne’ye kadar Anadolu’nun çeşitli yerlerinden getirdikleri balları Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar’ında sergileyen arıcılar, vatandaşlara gerçek balın püf noktalarını anlattı.

TÜKETİCİNİN BİLİNÇLENMESİ LAZIM”
Festivale ev sahipliği yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, arıcılığın üç tane ayağı olduğunu belirterek, “Üretici, tüketici ayağı ve bir de çiftçi ayağı var. Çiftçi ayağı eksik” diye konuştu. “Eğer arı olmazsa dünyada yaşam durur” diyen Başkan Öz, “Bunu tüketici bilmeli. Çiftçinin, tüketicinin bilinçlenmesi lazım” dedi. Gıda güvenliğinin dünya gündemi olduğunun altını çizen Altınok Öz, belediyelere bu konuda çok iş düştüğünü belirterek, “Güvenli gıdanın tüketiciye ulaşımını sağlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

bal-festivali-1

BAL ÜRETİCİLERİ GERÇEK BALIN PÜF NOKTALARINI ANLATTI 
Bingöl’den getirdiği balları tüketiciyle buluşturan üretici Hüseyin Yusufoğlu, “32 yıldır bu işi yapıyorum. Balda üretildiği bölgenin rakımı çok önemlidir. Bu ballarda rakım bin 600 metre. Rakım yükseldikçe balda kalite artıyor. Ballarımız çok sağlıklı ve güvenlidir. Petekli ve süzme ballarımız 45 lira. Polenli balımız var 110 lira” diye konuştu. Reşat Çiftçi isimli bir diğer üretici ise 35 yıldır arıcılık yaptığını dile getirerek, “Bu bal Muş yöresinin. Arıcı çok önemli. Biz de kesinlikle şeker yok” dedi.

VATANDAŞLAR BALIN TADINA BAKARAK TEST ETTİ
Stantlardaki balların tadına bakan vatandaşlar, atıcılardan gerçek balın özellikleri hakkında bilgi aldı. Hatice Tektaş balın tadına bakarak, “Çok güzel. Ben Erzincalıyım, balın delisiyim” şeklinde konuştu. Piyasada bulunan sahte balları eleştiren Gülümser Yavuz ise, “Televizyonlarda reklamları gördükçe 5 kilosu 100 lira mümkün değil. Yemeye korkuyorum. Bala da düşkünüm” dedi.
Halk oyunları ekibinin renkli gösterileriyle başlayan festival, 17 Kasım’a kadar sürecek.
İSTANBUL (İHA)

Galeri
Etiketler: ,
📆 14 Kasım 2013 Perşembe 15:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR