MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Etkinlikler, Genel, Manşet, Sultanbeyli » Ramazan Etkinlikleri Kent Meydanı’nda
Ramazan Etkinlikleri Kent Meydanı’nda

Sultanbeyli’de Ramazan etkinliklerinin adresi her sene olduğu gibi bu yıl da Kent Meydanı oldu. Sohbetler ve Ramazan’ın iklimine uygun etkinliklerin gerçekleştiği programlara ilçe halkının yoğun ilgisi vardı.
Sokak iftarlarıyla ilçe halkını bereket sofralarında buluşturan Sultanbeyli Belediyesi, Ramazan etkinliklerini de Kent Meydanı’nda gerçekleştiriyor. Bu akşamki sohbetin konuğu yazar Yavuz Bahadıroğlu, sanatçısı ise kardeş ülke Bosnalı Zeyd Şoto oldu. Şoto dört dilde ilahiler seslendirirken Bahadıroğlu Osmanlı’da Ramazan kültürünü anlattı. Ramazan’ın İslam’daki yerine değinen Bahadıroğlu, Osmanlı’da Ramazan ayının nasıl geçirildiği hakkında detaylı bilgiler verdi. “Oruçlu insanın gönlü açık olacak” diyen Bahadıroğlu, “Gönül açıklığı kardeşliğe ve dostluğa işarettir. Gönlü açık olan insan kardeşinin kalbini kırmaz” şeklinde konuştu. “Bizim kültürümüz kalp kırmayı Kabe yıkmakla eşit sayar” diyen Bahadıroğlu, “Eskiler mübarek Ramazan’ın ruhuna uygun daha kardeşçe yaşarlardı. Misafir ağırlarlardı. Eskiden böyleydi, evlerde misafir odaları vardı. Oralarda misafirleri ağırlar ve sadece o odaları onlara açardık. Artık misafir odalarımız yok. Tekrar biz o eski günlerimize dönebiliriz. Eskiden evler imece usulü temizlenirdi” dedi. Osmanlı’da büyüğün yemeğe başlamadan küçüğün başlamadığını hatırlatan Bahadıroğlu, eski Ramazanlar gibi yeni Ramazanların da ebedileştirilmesi gerektiğini ifade etti.
“Bosna’dan Selam”
Bahadıroğlu’nun sohbeti sonrası Teravih Namazı’nın ardından kardeş ülke Bosnalı Zeyd Şoto Kent Meydanı’nda sahne aldı. Dört dilde ilahiler seslendiren Şoto, dinleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Birbirinden güzel ilahiler seslendiren Şoto, “Sultanbeyli’de sizinle birlikte olmak şereftir. Bosna Hersek’ten size selam getirdim” dedi.

📆 15 Temmuz 2013 Pazartesi 10:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR