MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » REFERANDUM YAPILACAKMI?
REFERANDUM YAPILACAKMI?

DP. Kartal Belediyesi Başkan Adayı, tecrübeli siyasetçi ve belediyeci Müslim Şahanoğlu, yaklaşık 500 bin nüfuslu Kartal’ı çok yakından ilgilendiren bir konuya parmak bastı.

1969 yılında belde belediyesi olan ve 1980 İhtilalı’nda lav edilen Soğanlık ve Yakacık’ın yeniden belde belediyesi olma noktasında çalışma başlatacağını söyledi. E-5 üstünün geçen 33 yıl zarfında adeta kaderine terk edildiğini ve E-5 üstünün 33 yıldır ihtiyaç duyduğu belediye hizmetlerini alamadığını belirterek, “ Kartal’ın E- 5 üzeri maalesef gelmiş geçmiş belediyeler tarafından gerekli ilgi gösterilmemiş, bakılamamış ve üvey evlat muamelesi görmüştür. Bu bir gerçektir yani güneş balçıkla sıvanamıyor. Yaklaşık iki aydır E-5 üstünde yerel seçim çalışmalarımı devam ettiriyorum. Öylesine birikmiş, kaderine terk edilmiş ve hiç ilginilinmeyen onlarca sorunla karşılaştım ve çok üzüldüm.” Yorumunu yaptı.
“ MERKEZ SOĞANLIK VE YA YAKACIK OLSUN”
Tecrübeli siyasetçi ve belediyeci Şahanoğlu, şöyle devam etti: “ Kartal belediyesi nedense belediye hizmetlerini buraya yetiştiremiyor. Onca insanın yaşadığı Aydos sokakları daha Asfalt ile tanışmamış yağmur ve kar eridiğinde sel suları sokakların arasından akıyor. 33 yıl önce Soğanlık ve Yakacık’ta belediyeler vardı. Kendi bölgelerinin hizmetlerini yapıyorlardı bana göre Soğanlık ve Yakacık belediyelerinin kapanışı bir hata olmuştur. Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra E- 5 üzerinde, Soğanlık, Yakacık ve Uğur Mumcu Mahallesini içine alacak bir ilçe ve ya BELDE BELEDİYE olmalı ve kendi hizmetlerini halkına yansıtmalı. Onun dışında E- 5 üstü KÖY olarak bırakılmıştır, bırakılmaya da devam eder. Bu konuda hükümet ilgilileriyle muhasebatlar kurup bu sorun belediyenin ve benim sorunum değil. Bu konuda REFERANDUM’A gidilmesi noktasında çalışma başlatmayı düşünüyorum.Belediye’nin merkezi de Soğanlık ve ya Yakacık olsun” dedi.
DESTEK GELDİ
Bu arada Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarı Haydar Uzun’u ziyaret eden DP. Kartal Belediyesi Başkan Adayı Müslim Şahanoğlu, konuyu Haydar Uzun’a açtı. Uzun,” Bu önemli konuyu gündeme getirdiğiniz için size özellikle teşekkür ediyorum ve sizi destekliyorum. E-5 üstü mutlaka Kartal’dan ayrılmalı ve bağımsız bir belediye E- 5 üstünde kurulmalı. Bu konu defalarca gündeme geldi. Bazı MUHTAR arkadaşlarımda E-5 üstünün mutlaka ayrı bir belediye olmasını çok arzuluyorlar. E-5 üstü önceki belediyeler döneminden beri ihtiyaç duyulan belediye hizmetlerini alamamakta. Sosyal, Kültürel ve Sportif anlamda hemen hemen hiçbir faaliyet yok. E-5 üstünde” hatırlatması yaptı…..Haber foto-Fethi Satıcı

📆 19 Aralık 2013 Perşembe 10:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR