MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ”REFERANDUMA BİRDE BURADAN BAKALIM”
”REFERANDUMA BİRDE BURADAN BAKALIM”

Tartışmaların odak noktası değişir, konudan sapar, yanlış yönlere girer… ama rakamlar, her zaman rakamlardır, asla terketmezler, asla yalan soylemezler.

 

Üç büyük şehirden çıkan Hayır, bütün oranlar arasında, en önemlisi.

Tarih, tek adam rejimi görmüştür, mümkündür. Tarih, seçimlerde hile görmüştür, mümkündür. Tarih, histeri krizi geciren bir toplumun, çok dramatik şekilde bir yenilgi ile tarih sahnesinden elenmesini görmüştür.
Ama tarih, hiç bir zaman, üretenin, sermaye gücü yaratanın aksi yönünde akmamıştır.

 

 

İşte bu imkansızdır. Bugüne kadar olan seçimlerden farklı olarak, ilk defa, 3 büyük şehir hepbirlikte  ile, Hayır dedi.
Fotoğrafa iyi bakın, şehirlerin gdp ye olan rakamsal katkilari, gdp icindeki paylari ve evet/hayır demeleri.

Sonuç,ekonomik olarak güçlü olan şehirlerin  nin %66.2 sini olusturan şehirler, HAYIRdiyor. %33.8 i EVETdiyor.

Bu durum daha önceki seçimlerde görülmedi. Manisa, Adana, Ankara, Mersin, Antalya, Denizli hepsi konsensus olarak Hayır demiş durumda.

“Evet sonucunu” istemeyen biri olarak, bu benim icin çok önemli. Ama, görüyorum ki, evet sonucunu istemeyen diğer insanlar, buna odaklanmıyor. Yine saçma sapan konularla enerjimizi kaybedecek gibiyiz.

Refahın %66 sını elinde tutan, (dikkat ettiniz mi, salt coğunluktur) şehirler Hayır diyorken, bu ülkeye evet gömleği giydiremezsiniz tutmaz.

Kimse kusura bakmasın ile giriyorum; hayatın içinde olmayan, küresel ekonomiden etkilenmeyen, ihracat yapmamış, uluslararası pazara çıkmamış, Yozgat’ın gimildak köyündeki adam, bir takım hezeyanlar ve “alim degilim ama arifim” goygoyu ile evet’i verdi ve sayica %1 fazlaydı diye, 3 büyük şehrin, refahın %66’sını elinde tutan şehirlerin buna içten içe boyun eğmesini bekleyemezsiniz, beklememelisiniz, anlatmalısınız. Daha önce bunu diyemiyorduk çünkü boyle bir olay görülmemişti.

ERDOĞAN  da bunun farkında olduğu için, dünkü üzüntüsünü anlayabilirsiniz. Alabileceği en kötü sonucu aldı. Hayır çıksa, daha şanslı olarak kendisini düşünebilirdi. Neden derseniz, daha 2019’a çok var, (belki arada aşılması gereken dev bir ekonomik kriz) ve evet gömleği yırtılmak üzere. 44 beden bir adama, 38 beden gömlek giydirildi dün akşam itibari ile, düğmelerin 2019’a kadar iliklenmesine çalışılacak, bu adam zayıflatılmaya, ufaltılmaya çalışılacak ki o düğmeler iliklensin. Ama bunun ne kadar zor olduğunun farkında, adamı öldürmeden 6 beden küçültmek? çok zor….

Dolayısı ile, kendi yarattığı bir canavar yetki, kendisini avlayacak gibi duruyor. Şimdi bakacak, bunu nasıl lehine çevirebilir, 2019’a kadar nasıl bu adamı ufaltabilir, o gömleği nasıl, adamı boğup öldürmeden, ilikleyebilir…

İşte, bizlerin, artık saçma sapan konular yerine, yapması gereken çok basit,

2019’a kadar, bütün toplumu kucaklayacak (ekmeleddin gibi bir facia degil) , enerjik, diri, genç, gözlerinden hırs, arzu, istek fışkıran, yerinde duramayan, sokağın diline hakim bir adamı desteklemek, bu adamı bulmak, çıkartmak, yüreklendirmek, cesaretlendirmek. Ülke için şans büyük.

2019 yetkileri ile iş başına geçecek bu kişi, o yetkilerle, 15 yıllık geri gidilmişliği 3 senede restore eder, arkasından da parlementoya yetkilerini verir.

Hep derlerdi ya, “tehlikenin farkında mısınız?” diye, bu sefer, bu cümle, Erdoğan’ın kafasında dönüyor,
ve ben soruyorum, “tasarlanmış bu sürecin getireceği şansların farkında mısınız?”

Şu ana kadar bunu göremiyorum, göremedim. Ülkenin bu halde olmasının sebebi, şu ana kadar bizdik, artık biz olmayalım. bir sefer olsun saçma konularla, “usulen yanlıştır, odur budur ama tayyip cok kotu  ” Vakit kaybetmeden, 2019 için hazırlanmaya başlamamız lazım.

Çünkü salt çoğunluk, aslında Hayır diyor.

Yapılacaklar basit;

ANA MUHALEFET PARTİ LİDERLERİNİN ÖNLERİNE ŞAPKALARINI KOYUP DÜŞÜNMELERİDİR…

Bence değişim zamanı gelmiştir…

Bu kitleyi hakedecek, genç , diri, gözlerinden hırs, arzu, tutku akan bir lider,
2019 Başkanlık
Ardından 3 sene restorasyon,
Ardından yeniden parlemento.

Bunu istemek zorundayız.

Asıl şimdi, bence, ayağa kalkma vakti. Çünkü Arkanızda  aslında %66 var…

Sonucun ,Türkiye Cumhuriyeti için Hayırlı olması dileklerimle …

Saygılarımla…Nuray yılmaz

📆 17 Nisan 2017 Pazartesi 22:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR