MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Resim sergisi değil; Görsel şölen!.
Resim sergisi değil; Görsel şölen!.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencilerinin yılsonu resim sergisi renkli görüntülerle açıldı. Sergide öğrencilerin yıl boyunca yaptığı çalışmalar yer aldı. Resim sergisi, Yabancı Diller Bölümünün hazırladığı stantlarla ve öğrencilerin birbirinden ilginç yöresel kıyafetlerle yaptığı gösterilerle görsel şölene dönüştü.

 
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin açılışta yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizin sanat dalları kapsamında yaptığı çalışmalar bizleri her zaman gururlandırıyor. Onların yaptığı bu çalışmalarla ruhlarının açıldığını, topluma daha fazla entegre olduklarını ve ileride yeterli entelektüel birikime ulaşacaklarını düşünüyorum.”dedi.
“Ülkemizin tarihi ve kültürel dokusunu da vurgulamaya çalıştık.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Resim öğretmeni Yasemin Noyan, “Yılsonu sergimizde öğrencilerimizle ve Görsel Sanatlar Kulübümüzle yaptığımız çalışmalar yer aldı. Bu sergimizde Milli Eğitim müfredatı ile birlikte, farklı teknikler uygulayarak yaptığımız eserlerimiz de bulunuyor. Sergimizde, Ebru tekniğinde şablon baskı kullanarak yaptığımız Atatürk çalışmaları, desen çalışmaları, çini desenli çalışmalar, kabartma tablolar, yer almaktadır. Sergimizde yer alan eserlerde ülkemizin tarihi ve kültürel dokusunu da vurgulamaya çalıştık. Çalışmalarımızın beğeniyle izleyeceğini umuyorum.”dedi.
“İnsanı insan yapan yetenekleridir.”
Kolejin Kurucusu Ahmet Şimşek ise sanatın önemini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi; “Bizler zeka dolu öğrencilerimizin arasında güç kazanıyoruz. ‘Sanat, sanat içindir.’ diye bir söz vardır ama ben buna ekleme yapmak istiyorum. Sanat hayat içindir, insanların yükselmesi içindir. Sanatın içinde duygu var, romantizm var, düşünce var, kısacası her şey var. O yüzden sanattan uzak kalmayalım. Eğitim sanatsız, duygusuz, düşüncesiz olmaz. Dört duvar arasında alınan bilgiler ancak sanatla, duygu ve düşüncelerle empoze edilir, süslenirse güzel hale gelir. İnsanı canlı tutan, değerli kılan, mutlu eden, duygulandıran, manevi değerlerdir, sevgiler, inançlar ve aşklardır. İnsanı insan yapan yetenekleridir. Bu eserleri yapan, içine kültür katan herkesi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

📆 11 Haziran 2015 Perşembe 10:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR