MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » RESSAM SÜLEYMAN KARAKUL’UN RESİMLERİ
RESSAM SÜLEYMAN KARAKUL’UN RESİMLERİ
Ressam Süleyman Karakul ile doğanın büyülen güzelliklerine yolculuk

Resimlerinde Anadolu kırsalındaki emek ve estetik birlikteliğini yansıtan Ressam Süleyman Karakul’un resim sergisi, Bayındır Levent Tıp Merkezi ve Şeli Art Project işbirliğiyle 16 Eylül 2016 tarihine kadar İstanbullu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Sağlık sektörünün öncü ve lider markası Bayındır Sağlık Grubu’nun sanata desteği aralıksız devam ediyor. Resimlerinde Anadolu kırsalındaki emek ve estetik birlikteliğini yansıtmaya çalışan, kırsal kesim insanlarını tuvaline taşıyan Ressam Süleyman Karakul, doğadan izlenimler sunduğu muhteşem resimleriyle sanatseverlerle buluşacak.Süleyman Karakul’un “Emek, Hareket ve Renk” adlı resim sergisi, Bayındır Levent Tıp Merkezi ve Şeli Art Project işbirliğiyle 16 Eylül 2016 tarihine kadar İstanbullu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Resimlerinde, Anadolu kırsalındaki emek ve estetik birlikteliğini vurgulamaya çalışan Karakul, bu anlayışını yatay çizgisellikle, dikey figür ve manzara motiflerini kaynaştırarak gösteriyor. Işık-gölgeyi sıcak ve soğuk renklerle, pasajları yoğun bir biçimde kullanarak yansıtıyor. Doğayı gökkuşağındaki renk dizgesiyle ele alarak renklendiren Karakul, yeryüzünün doğal yapısını grafiksel bir anlatımla başkalaştırarak yorumluyor. Figürler ve manzara motifleri, toprakla kaynaşarak onun bir parçası olduğunu gösteriyor.

Süleyman Karakul Hakkında

Süleyman Karakul, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden 1974’te mezun oldu. 1986’da Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalında lisans eğitimini tamamladı. Uzun yıllar resim öğretmenliği yaptıktan sonra 2001’de emekli olan sanatçı aynı zamanda reklam grafiği, kitap, dergi kapakları düzenlemesi ve karikatür gibi alanlarda da uğraş verdi.

Çok sayıda karma sergiye katılan sanatçı, 38 kişisel sergi açtı. 68’liler Vakfı 30. Yıl Etkinlikleri Resim Emek Ödülü’nü ve SAKÜDER 2015 Özel Sanat Ödülü’nü aldı. Birçok koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı, halen kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bayındır Sağlık Grubu Hakkında

Bayındır Sağlık Grubu’nun temeli, 1992 yılında o zamanki adıyla Bayındır Tıp Merkezi ile hizmet vermeye başlayan Bayındır Hastanesi’ne dayanmaktadır. İş Bankası iştiraklerinden olan grup, kısa sürede sağlık alanında referans kurumlardan biri haline gelmeyi başarırken, bunda, tam zamanlı çalışan rafine hekim kadrosunun yanı sıra, hedeflenen nitelikli hizmet anlayışını sağlamak için kurum tarafından özümsenen temel değerler de önemli rol oynamaktadır. Etik değerlere saygılı, kanıta dayalı tıp ve hasta odaklı hizmet anlayışına sahip Bayındır Sağlık Grubu; Bayındır Hastanesi Söğütözü ile başlayan bu anlayışını kısa sürede Bayındır Hastanesi Kavaklıdere, Bayındır Hastanesi İçerenköy, Bayındır Tıp Merkezi Levent ve İstanbul’da sayısı 5’e ulaşan Bayındır Diş Klinikleri’nde de başarıyla uygulayarak, vermekte olduğu sağlık hizmetinin etki alanını genişletmiştir.

📆 25 Mayıs 2016 Çarşamba 12:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR